Vosganian vrea să ceară Comisiei Europene acceptul pentru un ajutor de stat de 20 de milioane de euro pentru combinatul Oltchim

VosganianGuvernul vrea să acorde un ajutor de stat de 20 de milioane de euro pentru combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, companie de stat care a intrat în insolvenţă săptămâna trecută. Astfel, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, va cere împreuna cu investitorii “relevanţi” de la combinat o întrevedere cu vicepreşedintele Comisiei Europene Joaquin Almunia, pentru a-i prezenta propunerea autorităţilor, notează cotidianul Adevarul in editia electronica.

“Au avut loc discuţii la Consiliul Concurenţei, unde, în prezenţa ministrului Varujan Vosganian, au fost trecute în revistă procedurile şi paşii de urmat pentru îndeplinirea condiţiilor cerute de către Comisia Europeană în vederea acordării unui ajutor de stat pentru Oltchim în valoare de 20 de milioane de euro. Ministrul Varujan Vosganian intenţionează, împreună cu reprezentanţi ai investitorilor relevanţi la Oltchim, să se deplaseze la Comisia Europeană pentru a avea discuţii pe acest subiect cu vicepreşedintele CE, Joaquin Almunia. Având în vedere importanţa problematicii Oltchim – economică, socială, regională – soluţia propusă de Ministerul Economiei ar putea urma calea Parlamentului, în vederea luării unei decizii politice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, transmis vineri.

Mai multe informatii, aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.