Comisia vrea modernizarea procedurii de acordare a ajutoarelor de stat

În data de 5 decembrie, Comisia Europeană va prezenta două propuneri în cadrul propriei sale inițiative privind modernizarea ajutoarelor de stat, în scopul modificării a două instrumente-cheie în materie de ajutoare de stat: regulamentul de abilitare și regulamentul de procedură.

Regulamentul de abilitare îi permite Comisiei să declare anumite categorii de ajutoare compatibile cu piața internă și să le scutească de obligația de a notifica Comisia. În acest context, amendamentul va permite scutirea unor categorii noi de ajutoare, cum ar fi ajutoarele pentru cultură și inovare sau ajutoarele acordate în caz de catastrofe naturale.

Regulamentul de procedură cuprinde regulile de investigare a ajutoarelor de stat. Conform comunicării privind modernizarea ajutoarelor de stat din 8 mai 2012, reforma procedurii de control a ajutoarelor de stat urmărește două obiective principale: îmbunătățirea procedurii de soluționare a plângerilor și asigurarea informării complete și corecte a Comisiei în ceea ce privește piața.

Informații despre modernizarea ajutoarelor de stat: http://ec.europa.eu/competition/state_aid/modernisation/index_en.html

Sursa: Reprezentanța Comsiei Europene în România
Foto:  freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *