Comisia Europeană vrea o a treia revoluție industrială

După alegerea președintelui socialist francez Francois Hollande, Comisia Europeană a început să se orienteze în mod concret către agenda de creștere economică și a cerut astfel o nouă revoluție industrială pentru Europa potrivit EurActiv.com.

După revolta antiausteritate demonstrată de către alegătorii din Grecia și Franța duminică (6 mai), președintele Consiliului European, Herman van Rompuy a cerut organizarea unui summit informal al liderilor ce va avea loc pe 23 mai și va avea drept temă creșterea economică. Cina informală din 23 mai va pune bazele unei noi întâlniri la 28-29 iunie atunci când liderii vor lua decizii oficiale privind creșterea economică și strategia de consolidare a bugetului, informează publicația.

”Dezbaterea de consolidare bugetară versus creșterea economică este o dezbatere falsă” a declarat comisarul pentru Afaceri Economice și Monetare, Olli Rehn într-un briefing de presă. ”În situația economică actuală cu creștere economică scăzută și deficite bugetare mari nu avem de ales – trebuie să urmărim ambele teme simultan” a completat acesta.

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a declarat că fiecare dintre statele membre va veni cu propriul plan de creștere economică la reuniunea informală, adăugând că și Comisia va veni cu un plan mai cuprinzător pe această temă pentru a fi discutat la întâlnire.

Articolul integral poate fi accesat aici.

Sursa: EurActiv.com
Foto:  depositphotos.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *