Comisia Europeană vrea să monitorizeze modificările destinaţiei terenurilor care pot afecta emisiile poluante

Comisia Europeană vrea ca autorităţile forestiere şi agricole din statele UE să monitorizeze şi să raporteze, din 2013, modificările destinaţiei terenurilor care pot afecta emisiile de gaze cu efect de seră, în cadrul măsurilor de combatere a schimbărilor climatice, anunţă Mediafax.

Propunerea, care urmează să fie prezentată oficial săptămâna viitoare, nu stabileşte şi obiective ferme de limitare a schimbărilor în utilizarea terenurilor.

Fermierii din Uniunea Europeană şi-au exprimat deja preocupări majore legate de acest plan, în timp ce ecologiştii consideră că este un pas în direcţia bună, în special pentru că nu se bazează pe sistemul european de tranzacţionare a certificatelor pentru emisii de dioxid de carbon (ETS), în vederea combaterii gazelor cu efect de seră generate de modificarea destinaţiei terenurilor.

Proiectul propune ca ţările membre să ţină evidenţa defrişărilor, împăduririlor, managementului pădurilor şi al terenurilor, acţiuni care influenţează emisiile de gaze poluante.

Potrivit CE, statele membre trebuie să prezinte planuri de acţiune pentru limitarea emisiilor, iar Comisia ar putea face recomandări pentru îmbunătăţirea eforturilor naţionale în acest domeniu.

Sursa articol:  Mediafax.ro
Sursa foto:  maimultverde.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *