Comisia Europeana vrea sanctionarea Ungariei

Comisia Europeana cere Ungariei sa modifice legile controversate, in special cele legate de banca centrala si independenta judecatorilor, amenintand statul ungar ca, in caz contrar, se va confrunta cu actiuni in instanta. De asemenea, CE a propus miercuri sanctionarea Ungariei pentru deficitul sau “excesiv”, informeaza EurActiv.ro.

Intr-o declaratie emisa miercuri, Comisia a afirmat exista ingrijorari cu privire la independenta bancii centrale nationale, cu privire la autoritatea de protectie a datelor, si in special, cu privire la planurile Ungariei privind pensionarea anticipata obligatorie a judecatorilor si procurorilor, potrivit EuObserver si EurActiv.ro.

“Comisia considera ca Ungaria nu a facut suficiente progrese pentru a corecta de o maniera durabila si sustenabila deficitul sau excesiv. Astfel, Comisia propune trecerea la etapa urmatoare si recomanda ca ministrii Uniunii Europene sa decida ca nu au existat actiuni eficiente pentru aducerea deficitului public sub pragul de 3% din PIB”, se arata in comunicatul CE, citat de AFP si preluat de EurActiv.ro.

Sursa articol: EurActiv.ro
Sursa foto: recolta.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *