Comisia întrerupe plăţile pentru POSDRU pentru maximum 6 luni

Potrivit unui comunicat transmis către Calea Europeană, Directia Generala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale din cadrul Comisiei Europene transmite urmatoarele precizari cu privire la derularea Programului Operational Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane”:

1. In Raportul anual de control 2011, Autoritatea română de audit a identificat unele deficienţe majore ale sistemului de management şi control al Programului operaţional dezvoltarea resurselor umane. Aceste deficienţe se referă la procedurile de selecţie a proiectelor şi la cele de verificare de prim nivel. In conformitate cu prevederile Regulamentului pentru fondurile structurale, aceste deficienţe duc la o întrerupere a termenului pentru plata cererilor transmise de statul membru la Comisie pentru o perioadă maximă de 6 luni.

2. Ca atare, în următoarele zile, Directorul General al DG EMPL va emite o decizie de întrerupere a termenului de plată pentru cererile in curs. Întreruperea va fi ridicată de îndatăce Autoritatea romană de audit confirma că deficienţele au fost remediate, conform prevederilor Regulamentelor pentru Fonduri structurale . Autoritatea de management a luat toate masurile necesare în vederea remedierii problemelor semnalate iar Autoritatea de audit va reanaliza situaţia şi va prezenta noul sau raport la Comisie cât de curând.

3. Întreruperea termenului de plată nu afectează implementarea proiectelor, pentru care Autoritatea de management poate continua sa facă plăţi. Comisia este încrezătoare căautorităţile române tratează deficienţele semnalate cu seriozitate şi iau masurile ce se impun şi că acestea vor duce la o reluare a plăţilor înainte de expirarea celor şase luni prevăzute de Regulament.

Pentru mai multe detalii va rugam sa luati legatura cu:

Cristina ARIGHO, Purtator de cuvant
Tel: +32 (0)2 298 53 99
Mobil: +32 (0)498 982 118
e-mail: cristina.arigho@ec.europa.eu

Sursa foto: etftrends.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *