Comisia pentru Afaceri Juridice a PE a aprobat propunerea Comisiei privind sancţionarea fraudelor cu bani europeni

euro moneyComisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a aprobat, marţi, o propunere a Comisiei Europene privind protejarea intereselor financiare ale UE, ce are ca scop uniformizarea sancţiunilor la nivel european în ceea ce priveşte frauda cu fonduri comunitare.

Comisia a aprobat principalele elemente ale propunerii de directivă a Comisiei, printre care o sancţiune de minimum şase luni de închisoare pentru cei care fraudează bani din bugetul UE, se arată într-un comunicat al JURI.

“Logica este simplă, a spus Comisarul pentru Justiție Viviane Reding. Dacă avem un “buget federal” colectat de la 28 de state membre, trebuie să avem și legi federale pentru a proteja acest buget împotriva fraudelor.”

Comisia Europeană a propus, la 11 iulie 2012, noi norme pentru a combate, prin intermediul dreptului penal, fraudele care aduc atingere bugetului UE, astfel încât banii contribuabililor să fie protejaţi mai bine.

Directiva creează “un cadru mai armonizat de urmărire şi sancţionare a infracţiunilor penale” la adresa bugetului UE, astfel încât infractorii să nu mai poată “exploata diferenţele” dintre sistemele juridice naţionale, potrivit unui comunicat al CE.

Mai multe detalii AICI.

Sursa: Comisia Europeana
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *