Comisia prezinta strategia pentru viitorul sistem de taxa pe valoare adaugata

In data de 6 decembrie, Comisia Europeana va adopta o comunicare prin care defineste strategia pentru viitorul sistem de taxa pe valoare adaugata (TVA), anunta EurActiv.ro. Comunicarea are un scop dublu: defineste caracteristicile fundamentale ale viitorului sistem de TVA la nivelul UE, care va juca in continuare un rol important ca sursa de venituri, dar va contribui, in acelasi timp, la cresterea competitivitatii UE.

Comunicarea are un scop dublu: 

  • defineste caracteristicile fundamentale ale viitorului sistem de TVA la nivelul UE, care va juca in continuare un rol important ca sursa de venituri, dar va contribui, in acelasi timp, la cresterea competitivitatii UE.
  • enumera domeniile prioritare pentru initierea de noi actiuni in cursul perioadei urmatoare.

In data de 1 decembrie 2010, Comisia Europeana a adoptat o carte verde privind “Viitorul TVA – Catre un sistem TVA mai simplu, mai robust si mai eficient”. Aceasta carte verde a fost urmata de o consultare publica cu o durata de 6 luni, in cursul careia Comisia a primit 1700 de contributii venite din partea intreprinderilor, institutiilor universitare, cetatenilor si organelor fiscale.

Parlamentul European, Comitetul Economic si Social European si Grupul pentru politica fiscala, format din reprezentantii personali ai ministrilor de finante, au primit favorabil cartea verde si au confirmat necesitatea reformarii sistemului de TVA din UE.

In paralel, Comisia a efectuat evaluarea economica a sistemului de TVA si a propus crearea unei noi resurse proprii bazata pe TVA pentru finantarea bugetului UE.

Sursa articol: EurActiv.ro
Sursa foto: newsonpaun.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *