Comisia Tehnică a Consiliului Naţional de Etică: Ponta nu a plagiat

Procedurile în urma cărora Victor Ponta a obţinut titlul de doctor în ştiinţe juridice au fost în acord cu legislaţia în vigoare în 2003 şi nu se poate susţine calificarea de plagiat, a decis Comisia Tehnică din CNE, acesta fiind un prim verdict în evaluarea Consiliului asupra tezei premierului, potrivit Mediafax.

Concluziile Consiliului:1. Teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice  din acea perioada  si este comparabila, din punct de vedere al acestei cerinte, cu alte teze de doctorat sustinute in aceeasi perioada.

 

2. Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzator pe parcursul lucrarii.3. Tema tezei de doctorat este in domeniul de preocupare al doctorandului si conducatorului de doctorat.

4. Autorul tezei de doctorat a efectuat activitatile cuprinse in planul individual de pregatire, conform regulamentelor in vigoare in acea perioada (trei examene si trei referate, toate apreciate cu calificativul foarte bine)

5. Teza de doctorat este clar structurata si are un plan de cercetare coerent.

6. Metodologia de cercetare este in concordanta cu normele ei si practicile din domeniul stiintelor juridice la acea data.

7. Cercetarea, asa cum rezulta din referatele membrilor comisiei de sustinere prezinte elemente de noutate si cuprinde analize pertinente.

8. Bibliografia utilizata de autor este mentionata la sfarsitul lucrarii. Sunt unele deficiente in ceea ce priveste trimiterile bibliografice in interiorul capitolelor. Nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i aparţineau şi le-ar fi prezentat drept contribuţii personale originale.

Mai multe detalii AICI.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  blogponta.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *