Comisia va prezenta o comunicare referitoare la pachetul privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor

În data de 5 decembrie, Comisia Europeană va prezenta o comunicare referitoare la pachetul privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, care cuprinde propuneri și măsuri concrete de combatere a șomajului în rândul tinerilor.

Comunicarea va cuprinde o propunere de recomandare a Consiliului privind garanțiile pentru tineret, inspirată din bunele practici ale unor state membre, cum ar fi Austria și Finlanda. Conceptul de garanție pentru tineret presupune că fiecare tânăr ar trebui să primească o ofertă de angajare de calitate, training sau posibilitatea de a-și continua studiile în termen de patru luni de la terminarea studiilor sau pierderea locului de muncă. Propunerea va include linii directoare în scopul asigurării reușitei și implementării rapide a schemelor de garanții pentru tineret, prin utilizarea integrală a fondurilor europene, în special a Fondului Social European.

Comunicarea va lansa a doua fază de consultare a partenerilor sociali în vederea elaborării unui cadru de calitate pentru stagii. Cadrul va stabili liniile directoare privind forma și conținutul acordurilor de stagii, fapt ce ar permite asigurarea calității cunoștințelor și competențelor dobândite în timpul stagiului.

Comunicarea va permite, de asemenea, trecerea în revistă a celor mai recente tendințe în ceea ce privește șomajul în rândul tinerilor, va oferi o imagine de ansamblu asupra problemelor existente abordate în primele două semestre europene, va prezenta inițiativele specifice din sfera uceniciei și mobilității și va sublinia importanța fondurilor europene în ceea ce privește lupta împotriva șomajului în rândul tinerilor.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în Romania

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *