Componenţa noului Guvern ucrainean, anunţată în această seară în Piaţa Maidan

UCRAINA PROTESTEComponenţa noului Guvern ucrainean de uniune naţională va fi dezvăluită miercuri seara în Piaţa Independenţei (Maidan), în centrul Kievului, ocupat de către manifestanţi, a anunţat un deputat, potrivit AFP, citat de Mediafax.

Anunţul va avea loc la ora locală 19.00 (şi ora României), în faţa manifestanţilor din Piaţa Maidan, locul de unde a pornit mişcarea de contestare şi care este ocupat de trei luni, a anunţat deputatul Valeri Paţkan pe site-ul partidului Udar, din care face parte.

Udar (Lovitură) este mişcarea lui Vitali Kliciko, un fost campion mondial la box, care a devenit unul dintre liderii opoziţiei şi care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al ţării în alegerile anticipate prevăzute la 25 mai.

Marţi, Parlamentul amânase pentru joi numirea unui guvern. “Este necesar ca decizia să fie luată joi. Nu putem să aşteptăm mai mult”, a declarat marţi în Parlament preşedintele interimar Oleksandr Turcinov.

Numele cel mai frecvent invocate pentru postul de premier sunt ale bancherului Arseni Iaţeniuk, unul dintre liderii mişcării de contestare, al oligarhului fostei opozaiţii Petro Poroşenko şi al fostului premier Iulia Timoşenko.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.