Comunitatea de afaceri se coalizează pentru creștere și stabilitate economică

Mai multe organizaţii de business din România anunţă crearea unei coaliţii „pentru creştere şi stabilitate economică“. Iniţiativa vine „ca răspuns la deteriorarea mediului economic, datorată într-o oarecare măsură şi recentelor turbulenţe, care au fost cauzate de ultimele evenimente politice“, relatează cotidianul Adevărul.

Parteneriatul reuneşte organizaţii precum Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Fundaţia România Business Leaders (RBLF), Camera de Comerţ Olanda-România, Camera de Comerţ Româno-Britanică, Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Româno-Canadiană, Camera de Comerţ Bilaterală România-Irlanda, Camera de Comerţ şi Industrie România-Finlanda, Asociaţia de Afaceri Danezo-Română, Camera Bilaterală de Comerţ România-Cipru.

Parteneriatul este deschis şi altor grupuri de afaceri care vor să se alăture acestei inţiative. „Companiile membre ale organizaţiilor fondatoare  reprezintă împreună aproximativ 65% din totalul investiţiilor în România, au creat mii de locuri de muncă pentru cetăţenii României şi au contribuit semnificativ la bugetul de stat“, se arată într-un comunicat al coaliţiei.

Scopul acestei coaliţii este acela de a deveni un observator atent şi un susţinător al măsurilor de reformă economică, precum şi de a încuraja respectarea de către România a acordului cu Fondul Monetar Internaţional, care are rolul de garant al stabilităţii mediului de afaceri şi al îmbunătăţirii competitivităţii României pe plan internaţional.

Coaliţia a fost constituită cu consultarea misiunilor diplomatice în România ale unor state membre ale UE, precum şi ale Canadei şi Statelor Unite ale Americii.

Mai multe informații AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  dreamstime.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *