Comunitatea evreiască din România critică desemnarea lui Dan Şova în funcția de ministru

Comunitatea evreiască din România şi-a manifestat nemulţumirea faţă de desemnarea lui Dan Şova în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, informează EVZ.ro.

Preşedintele comunităţii evreieşti din Bucuresti, Erwin Simsensohn a afirmat, pentru site-ul israelian Ynetnews că evreii din România sunt “mânioşi” pentru că un politician care a făcut afirmaţii insensibile la adresa unei comunităţi poate fi numit intr-o funcţie publică.

“Doar în România poţi să negi Holocaustul şi apoi să fii numit ministru.(…)”, a declarat  Erwin Simsensohn.

Preşedintele comunităţii evreieşti din Bucureşti a adăugat că afirmaţiile lui Dan Şova încalcă legislaţia română, care interzice negarea Holocaustului. Acesta a notat că “în ceea ce ne priveşte, acest lucru este inacceptabil. Suntem loiali României şi vor coopera cu orice Guvern. Vom face orice efort necesar pentru a susţine proiecte care sunt benefice României. Dar nu vom sta degeaba atunci când o asemenea persoană este numită ministru”.

Doar la zece zile după ce a fost numit purtător de cuvânt al PSD, Dan Şova a făcut o declaraţie controversată prin care nega existenţa Holocaustului în România. Pentru această gafă “a fost taxat” de Victor Ponta cu o excursie la Washington, la Muzeul Holocaustului.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  blogpebloc.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *