Conferinţa „Cultura dreptului european: drept şi politică în Uniunea Europeană”

Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române organizează, în seria de dezbateri Oxford University Press, la data de 12 octombrie 2011, ora 14, la sediul Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125, Sala de Consiliu, conferinţa „Cultura dreptului european: drept şi politică în Uniunea Europeană”.

Ce este „Europa” în contextul actual? Există o „identitate europeană”, în sensul apartenenţei la un „popor european”? Ce rol are dezbaterea intelectuală asupra „Europei” pentru prezentul şi viitorul Uniunii Europene? Care este locul dreptului şi al politicii în discursul privind Uniunea Europeană?

Acestea constituie întrebări pe care conferinţa urmăreşte să le dezbată.

CSDE vă mulţumeşte pentru retransmiterea acestei invitaţii către toate persoanele interesate. Nu se percepte taxă de participare. Locurile sunt limitate, înscrierea participanţilor realizându-se în ordinea cronologică a confirmarilor, prin e-mail (mihai.sandru@csde.ro).

Puteti consulta agenda evenimentului la: http://dl.transfer.ro/transfer_ro-11oct-7a0684c7d9.zip

Sursa foto: turismland.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Conferinţa „Cultura dreptului european: drept şi politică în Uniunea Europeană”

  1. Pingback: Conferinţa CSDE în seria de dezbateri Oxford University Press: Cultura dreptului european: drept şi politica în Uniunea Europeană, 12.10.2011. UPDATE – Centrul de Studii de Drept European

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.