Conferinta cu tema „Regenerarea Industrială a României”, Bacau, 7-9 octombrie

Platforma Europeană pentru Dezvoltare anunţă desfăşurarea, în perioada 7-9 octombrie, la Bacău, a forumului cu tema „Regenerarea Industrială a României”

Forumul reprezintă un demers al Platformei Europene de Dezvoltare, care are ca scop sprijinirea companiilor româneşti pentru afirmarea în spaţiul european şi atragerea investiţiilor necesare regenerării industriale româneşti. Evenimentul îşi propune să reunească toate părţile interesate într-un efort de a stabili un dialog pe un aspect foarte important pe agenda europeană, respectiv politica industrială.

La lucrările forumului vor participa aproximativ 100 de persoane, reprezentanţi ai mediului de afaceri, politic şi academic, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-uri şi lideri de opinie. Printre aceştia vor lua cuvântul Valerian Vreme, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Bogdan Mănoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Europene, Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău, Sorin Vasilescu, Director în cadrul Direcţiei de Investiţii Străine a Centrului Român pentru promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine, Dragoş Pîslaru, General Manager GEA Strategy & Consulting, Dan Gheorghiu, Preşedintele Confederaţiei Patronală “Concordia”.

Sesiunile de lucru se vor concentra pe identificarea modalităţilor în care fondurile europene pot contribui la stimularea producţiei industriale, dar şi asupra modului în care Uniunea Europeană poate veni în sprijinul Statelor Membre, atât pentru a facilita absorbţia acestor fonduri cât şi pentru a crea cadrul necesar stimulării sectorului industrial.

Sursa foto: comunicatedepresa.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *