Conferinta finala a proiectului F1 pentru combaterea șomajului -eCOMPETENTE, proiect cu finantare europeana dedicat somerilor din Bucuresti – vineri, 16 decembrie

Asociaţia Inter Concordia organizează vineri, 16 decembrie, la Hotel Confort Traian,  Sala Mircea Eliade, (Str. Traian 55A) conferința de inchidere a proiectului F1 pentru combaterea șomajului -eCOMPETENTE,  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Implementat de Asociația Inter Concordia, în parteneriat cu Asociația Europa pentru Dezvoltare Umană și compania European Consulting, proiectul a avut ca scop creşterea ratei de ocupare și facilitarea integrării pe piața muncii. Bugetul total a fost de 2.253.191 lei. Beneficiarii au fost şomerii tineri şi cei de lungă durată, şomerii de peste 45 de ani, precum şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din București.

In cadrul evenimentului, reprezentanți ai asociatiei și ai organizațiilor–partener vor prezenta rezultatele înregistrate în cadrul proiectului. Astfel, în perioada noiembrie 2010- decembrie 2011, 51 de persoane au participat la cursuri gratuite de formare profesională în vederea dobândirii competențelor de operator calculator și comunicare în limba engleză. Ulterior, 25 dintre acestea au beneficiat de un program adițional de dezvoltare profesională pentru instruirea în metode de căutare a unui loc de muncă.  Peste 100 de persoane au beneficiat de consiliere,  orientare și mediere  în vederea obținerii unui loc de muncă pe piața muncii.

Cu sprijinul Fondului Social European, am reuşit să punem la dispoziţia șomerilor din București, servicii de formare profesională, de mediere şi de angajare. Rezultatele noastre se exprimă în cifre, o abordare mai tehnică și care, poate, nu exprimă foarte bine cât de importantă este investiția în oameni. Dar ceea ce am aflat la finalul acestui proiect, este că un om angajat înseamnă, practic, eliminarea grijilor de a doua zi pentru o întreagă familie”, a spus Eder Bogatu, Manager de proiect.

Nu contează ce meserie ai avut înainte, este important să fii pregătit oricând să faci și altceva, să te recalifici. Eu am lucrat ca vânzătoare, am fost apoi în șomaj timp de patru luni și imediat dupa absolvirea cursurilor, m-am angajat ca operator calculator în cadrul unei firme de catering. Înainte a fost ceva mai greu pentru familia mea, pentru soțul și fetița mea,  sa facem față cheltuielilor cu un singur venit. Acum, cu un al doilea salariu în casă, situația este schimbată și ne este mult mai bine“(Laura Cristici, 40 de ani, beneficiar al proiectului)

Jurnaliștii interesați să participe la acest eveniment, sunt așteptați vineri, 16 decembrie,   începând cu ora 11.00, la Hotel Confort Traian, Sala Mircea Eliade.

Pentru informații suplimentare,  ne puteţi contacta la numărul de telefon:  0734 779 600  sau pe adresa de e-mail  info@interconcordia.ro. Persoana de contact: Eder Bogatu, manager proiect.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.