Conferința România în UE. 5 ani de la aderare. Discursul comisarului Dacian Ciolo

Prezent la deschiderea conferintei “Romania in UE. 5 ani de la aderare”, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala Dacian Ciolos a declarat:

“Calitatea prezentei Romaniei in Uniunea Europeană este data in mare parte si de calitatea prezentei administratiei romanesti in relatia cu administratia europeana. Administratia este prima interfata cu institutiile europene.

De resursele pe care administratia romaneasca reuseste sa le atraga, de expertiza lor, de capacitatea lor de a-si convinge partenerii europeni depinde intr-o mare masură capacitatea Romaniei de a-si implini rolul de stat mare in Uniunea Europeana. Cel mai mare risc de excludere in constructia europeana vine mai degraba din auto-excludere, din sovairi politice, din dezinteres. Resurse intelectuale si de expertiza exista in Romania si la romanii din afara Romaniei, fara nicio indoiala. Ce este important, este ca ele sa fie angrenate intr-un sistem integrat de expertiza si interes national, care sa mearga dincolo de interese de moment, partinice sau partizane. Atunci vom putea si noi sa facem ca valoarea Romaniei, ca natiune si stat membru al Uniunii Europene, sa fie mai mare decat suma valorilor reprezentantilor ei.”

Conferinta “Romania in UE. 5 ani de la aderare” se desfășoară azi în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, Bucuresti, până la orele 15:30.

Sursa foto: steliantoma.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.