Consecinţele austerităţii: boli rare si un val de sinucideri in UE

grecia austeritateMasurile de austeritate dure introduse de guvernele europene menite sa combata problemele cu datoriile tarilor au avut ca efect nu doar aruncarea regiunii in recesiune, ci sunt si cauza aparitiei unor boli care nu sunt normale pentru Europa, dar si a unei cresteri a numarului de sinucideri in Uniunea Europeana, potrivit Ziare.com.

Din momentul in care criza a lovit, in anul 2008, ajutoarele sociale de stat si serviciile de sanatate de pe cuprinsul Europei au fost afectate de reduceri de buget, tratamente medicale rationalizate, dar si masuri nepopulare precum si introducerea unor taxe pentru spitale, scrie agentia Associated Press, citata de Time.

Potrivit lui Martin McKee, profesor de sanatate publica europeana la Scoala de Igiena si Medicina Tropicala din Londra, Grecia este cea mai grav lovita de aceasta situatie. Bazandu-se pe informatii guvernamentale, cercetatorii au descoperit ca rata sinuciderilor a crescut cu 40 la suta in anul 2011, comparativ cu anul precedent. Totodata, in anul 2012 s-a inregistrat o crestere exponentiala a numarului de cazuri de infectie cu HIV, in randul consumatorilor de droguri din Grecia, din cauza folosirii de seringi contaminate.

Nu in ultimul rand, Grecia s-a confruntat in ultimii ani si cu izbucniri ale unor cazuri de malarie sau de contaminari cu virusul West Nile, boli care nu sunt obisnuite pentru Europa.

Sursa: Ziare.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *