Consilierul prezidential Cristian Diaconescu: Asistam la o campanie sustinuta de dezeuropenizare a Romaniei

Consilierul prezidential Cristian Diaconescuavertizeaza ca la Bruxelles pot fi luate decizii care ne pot pune cu adevarat intr-o situatie umilitoare in raport cu UE si ca ar fi bine sa nu le testam europenilor imaginatia din acest punct de vedere, notează portalul de ştiri Ziare.com

Cristian DiaconescuCristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a explicat intr-un interviu acordat Ziare.com cum s-a degradat in mai putin de un an perceptia europeana asupra statului de drept si a ireversibilitatii reformelor din Romania. “Senzatia este ca am ajuns la limita disponibilitatii politicii interne in ceea ce priveste armonizarea cu standardele europene”, a declarat Cristian Diaconescu.

Întrebat dacă asistam la o campanie sustinuta de dezeuropenizare a Romaniei, Diaconescu a replicat:

“Raspunsul e da. Nu stiu daca exista un scenariu in spate. Atunci cand nu vrei sa te referi la ceea ce ceilalti stabilesc, te afli intr-un moment de izolare. Sigur ca niciun stat nu doreste sa fie izolat si atunci ca alternativa poate aparea reorientarea. E un exercitiu teoretic, nu am vreun element sa-l fundamentez.”

Interviul integral, disponibil AICI.

Sursa: Ziare.com
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.