Consiliul European: Despre ce vor discuta sefii de stat si de guvern

consiliul europeanIn intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European la care sunt asteptati sefii de stat sau de guvern ai statelor membre.

Pe agenda Consiliului se afla agenda digitala si modul in care se pot inregistra progrese catre finalizarea pietei unice digitale pana in 2015.

Membrii Consiliului European vor examina, de asemenea, progresele UE in domeniul inovarii si vor prezenta sugestii referitoare la finalizarea spatiului european de cercetare pana in 2014 si la dezvoltarea viitoare a Uniunii inovarii.

In ceea ce priveste UEM, membrii Consiliului European vor evalua activitatea in curs de derulare in mai multe domenii ale unei UEM consolidate, cat si si situatia actuala a finalizarii uniunii bancare.

Inainte de a pleca in SUA, premierul Victor Ponta a declarat ca se va „opri“ la Bruxelles pentru Consiliul European. Seful Executivului a precizat duminica trecuta ca a solicitat mandat de la seful statului, dar ca nu l-a primit inca. Astfel, cel mai probabil, presedintele Traian Basescu va fi cel care va reprezenta Romania la intalnirea oficialilor europeni.

Urmatoarea reuniune va avea loc in 19-20 decembrie cand va fi dezbatut viitorul politicii de securitate si aparare comuna a UE.

Sursa: european-council.europa.eu
Foto: preisdency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.