Franta va cere o reuniune a Consiliului European pentru a discuta problema romilor

Premierul francez Jean-Marc Ayrault a anuntat sambata seara ca Parisul va cere “in zilele urmatoare” o reuniune a Consiliului European pentru a se reglementa, “la scara europeana”, problema romilor, informeaza AFP, potrivit EurActiv.ro.

“Am decis – iar cel care va face acest lucru va fi ministrul delegat al Afacerilor Europene, Bernard Cazeneuve – sa avem discutii discutii cu guvernul roman si cel bulgar, deoarece este vorba de cetatenii lor”, a declarat premierul, raspunzand la intrebarile tinerilor socialisti din cadrul universitatii de vara a Partidului Socialist la La Rochelle (vestul Frantei).

Vrem ca aceasta problema sa fie tratata la scara europeana si vom cere in urmatoarele zile organizarea unei reuniuni a Consiliului European”, care ii va reuni pe ministrii in cauza si “care se va concentra pe aceasta problema”, a declarat Ayrault.

Sursa: EurActiv.ro
Foto:  fr.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Franta va cere o reuniune a Consiliului European pentru a discuta problema romilor

  1. Sever Avram 27/08/2012 at 11:18

    revine la propunerea avansata de Casa Europei in octombrie 2010, transmisa Consiliului UE, de tratare a problemei integrarii grupurilor semi nomade ale romilor ca problema si responsabilitate comuna a tuturor Statelor Membre UE

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.