Summitul european. Van Rompuy creşte fondurile europene pentru agricultură şi coeziune

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a pus pe masa “celor 27” o variantă de buget care avantajează ţările mici, dar taie câteva miliarde din proiectele destinate în special contributorilor, au declarat pentru Gandul.info surse europene.

Faţă de varianta anunţată, aproximativ 955 de miliarde de euro, nu apar tăieri suplimentare la bugetul total.  Practic, după o zi întreagă de întâlniri cu fiecare lider european venit la Bruxelles, van Rompuy mută banii dintr-un capitol bugetar în altul, notează sursa. Cel mai bine ies ţările intrate în ultimii ani în UE, proiectele de coeziune primind în plus 11 miliarde de euro. Un plus important apare şi la Politica Agricolă Comună, 7,7 miliarde, domeniu în care România e interesată direct. Van Rompuy a scăzut în schimb de la Competitivitate 13,1 miliarde de euro, de la Securitate şi Cetăţenie – 1,6 miliarde şi 5,5 miliarde de la “Europa Globală” care include şi rezerva de urgenţă a UE.

Mai multe informatii gasiti aici.

Sursa: Gandul.info
Foto:  ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Summitul european. Van Rompuy creşte fondurile europene pentru agricultură şi coeziune

  1. Pingback: Summitul UE privind bugetul european a fost suspendat până vineri după-amiază. Merkel: Nu cred că vom ajunge la un acord | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *