Consiliul Fiscal: Povara fiscală în România este foarte mare; ne putem compara cu Zimbabwe

lei baniPovara fiscală în România este foarte mare şi, din păcate, ne putem compara, din acest punct de vedere, cu Guatemala, Zimbabwe sau Indonezia, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, potrivit Capital.ro.

‘Anul 2014 ar trebui să aducă o reducere a deficitului bugetar, dar nu ştiu cum se va face acest lucru. Deocamdată, s-au aşezat pe masă modificări de taxe şi impozite. Sistemul de contribuţii de asigurări sociale este ciuruit de excepţii şi de tot felul de derogări între diverse forme de venit. Fiecare se crede mai şmecher decât celălalt”, a menţionat Dumitru.

Acesta a adăugat că România se clasează pe locul 136 în clasamentul ţărilor cu cele mai multe taxe, iar evaziunea fiscală a ajuns la 14%.

‘România este pe locul 136 din aproape 185 în clasamentul ţărilor cu cea mai mare povară fiscală. Ne putem compara cu Guatemala. Zimbawe, Indonezia. Evaziunea fiscală este de 14%, din ce am calculat noi. A arăta acel 16%, cotă unică, nu mai ţine în faţa investitorilor’, a atenţionat preşedintele Consiliului Fiscal.

Sursa: Capital.ro
Foto: arhivafoto.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.