Consiliul UE a aprobat bugetul pentru 2013

Cele 27 de state ale Uniunii Europene au dat undă verde propunerii de buget pentru anul 2013, la fel ca şi plăţilor rămase în aşteptare în cazul unor programe precum Erasmus, urmând ca Parlamentul European să se pronunţe prin vot în data de 12 decembrie, relatează agenţia EFE, potrivit Capital.ro.

Proiectul de buget al UE a fost semnat de miniştrii de interne europeni, reuniţi joi în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI). Legislaţia UE prevede posibilitatea mandatării miniştrilor responsabili pentru alte domenii de a semna, în numele ţării membre, astfel de documente.

În negocierile de săptămâna trecută, purtate la nivel de ambasadori, Austria, Marea Britanie, Danemarca, Suedia şi Olanda au respins proiectul propus, în care se prevedeau plăţi în valoare de 137,8 de miliarde de euro şi angajamente (suma maximă de plăţi viitoare pe care şi le poate asuma UE) în valoare de 151 de miliarde de euro. Acordul final prevede plăţi în valoare de 132,8 miliarde de euro şi angajamente de 150,9 miliarde de euro.

Mai multe detalii aici.

Sursa: Capital.ro
Foto:  freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *