Consultanţi JLL: Până la sfârşitul anului se va mai închide cel puţin un mall

Şase malluri au fost scoase până acum la licitaţie, iar unul a fost transformat în spaţii de depozitare. Cernerea pieţei este evidentă şi procesul de selecţie abia a început. Până la sfârşitul anului se va mai închide cel puţin un centru comercial, estimează consultanţii Jones Lang LaSalle (JLL), potrivit Capital.ro.

Intrarea în incapacitate de plată a celor şase malluri pare că nu a speriat dezvoltatorii. În semestrul al doilea vor mai fi livrate pe piaţă la nivel naţional între cinci şi şapte centre comerciale noi, care însumează o suprafaţă totală de 130.000 mp. La sfârşitul lunii iunie, stocul modern de spaţii comercial la nivel naţional era estimat la 2,31 mil. mp, din care 775.000 mp în Bucureşti.

În prezent 330.000 mp de spaţii comerciale se află în construcţie cu finalizare în acest an şi în 2013. „În general, retailerii vor fi precauţi în ceea ce priveşte contractarea de noi spaţii, cu excepţia retailerilor din domeniul alimentar şi a celor care ocupă spaţii largi care acţionează ca ancore (hipermarketuri, DIY n.red.) şi sunt capabili să obţină aranjamente financiare atractive“, explică autorii studiului.

Continuarea articolului AICI.

Foto: shopping-center-myspace.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.