Coreea de Nord continuă amenințările: Un test nuclear este posibil ”în orice moment”

Coreea de Nord a avertizat luni că este pregătită să desfășoare ”în orice moment” un al șaselea test nuclear,  în timp ce tot mai mulți specialiști consideră, în baza imaginilor din satelit, că  Phenianul se pregătește în acest sens. 

Luni, un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean al Apărării a afirmat că Phenianul este “pe deplin pregătit să răspundă la orice opțiune luată de SUA”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Măsurile RPDC (Republica Populară și Democrată Coreea) pentru a întări la maximum forța nucleară vor fi desfășurate cu succes în orice moment și asupra locului pe care îl va decide conducerea sa supremă”, a adăugat purtătorul de cuvânt, cu referire la un posibil al șaselea test nuclear.

Coreea de Nord a realizat din 2006 cinci teste nucleare, dintre care două în 2016. Iar specialiștii sunt de acord asupra faptului că regimul, unul din cele mai izolate din lume, a făcut progrese spre realizarea obiectivului său, și anume de a avea rachete nucleare intercontinentale care să poată lovi teritoriul american.

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o rachetă balistică dintr-o zonă la nord de capitala Phenian. Acest al doilea test eșuat vine la două săptămâni distanță după ce Coreea de Nord a eșuat în lansarea unei rachete balistice.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit vineri pentru a discuta criza nord-coreeană şi, potrivit secretarului de stat american, Rex Tillerson, China a informat Statele Unite că va impune sancţiuni Coreei de Nord, dacă procedează la noi teste nucleare. Totodată, toți senatorii americani au fost chemați săptămâna aceasta la Casa Albă pentru un briefing privind provocările Coreii de Nord cu secretarul de stat Rex Tillerson, secretarul apărării Jim Mattis, directorul comunității de informații, Dan Coats, și generalul Joseph Dunford, președintele comitetului șefilor de stat major.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.