Connect with us

CONSILIUL EUROPEAN

FOTO Klaus Iohannis: Consiliul European a confirmat obiectivul de creare a Uniunii Energiei. România susține puternic acest proiect

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European ce va avea loc la Bruxelles. Întâlnirea are loc după vizita efectuată de șeful statului în Ucraina, unde a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko.

Vizita președintelui român este, astfel, cea mai recentă vizită efectuată în Ucraina din partea unui șef de stat european, după încheierea Acordului de la Minsk II. Citiți pe caleaeuropeana.ro mai multe informații despre vizita președintelui în Ucraina.

Iohannis_Otopeni_Kiev2

Foto: caleaeuropeana.ro

UPDATE 16:00

Președintele Klaus Iohannis a prezentat vineri concluziile Consiliului European:

Declarațiile președintelui:

„Discuţiile din cadrul Consiliului European s-au axat pe trei teme: Uniunea Energiei, Semestrul European şi subiecte de actualitate din sfera relaţiilor externe ale Uniunii Europene.

Consiliul European a confirmat obiectivul de creare a Uniunii Energiei, pe baza propunerii făcute în luna februarie de Comisia Europeană. Au fost validate cele cinci dimensiuni ale Uniunii Energiei: securitatea energetică, piaţa internă a energiei, eficienţa energetică, reducerea emisiilor de carbon, cercetarea, inovarea şi competitivitatea în domeniu.

Am subliniat că România susţine puternic acest proiect. Am insistat asupra câtorva priorități pentru România, care se regăsesc în concluziile finale ale Consiliului European: valorificarea propriilor resurse energetice, necesitatea diversificării surselor şi rutelor de aprovizionare. Am reiterat, în acest context, potenţialul semnificativ al resurselor din Marea Neagră, prin care putem contribui la întărirea securităţii energetice regionale şi europene. Am evidenţiat importanţa cooperării regionale şi atenţia sporită care trebuie acordată regiunilor vulnerabile precum Europa Centrală şi Europa de Est.

În acest context, am subliniat importanţa utilizării, într-o manieră flexibilă şi complementară, a tuturor fondurilor şi instrumentelor financiare europene, inclusiv a Fondului European pentru Investiţii Strategice, pentru dezvoltarea infrastructurii energetice. Am susţinut obiectivul de finalizare a pieţei interne a energiei. Pentru România aceasta înseamnă, pe termen mediu şi lung, dezvoltarea infrastructurii energetice, asigurarea unor prețuri accesibile pentru consumatori, menţinerea competitivităţii industriei, creştere economică şi creare de locuri de muncă.

Un aspect esențial asupra căruia am insistat este libertatea fiecărui stat membru de a-şi alege mix-ul energetic naţional. Textul concluziilor confirmă acest lucru. În același timp, am susținut că viitoarea Uniune a Energiei să asigure o protecţie reală a consumatorilor vulnerabili.

În cadrul discuţiilor legate de Semestrul European, am avut un schimb de opinii cu privire la situaţia şi perspectivele economice ale Uniunii Europene. Am convenit asupra liniilor directoare pentru politicile economice şi pentru ocuparea forţei de muncă. Am arătat că România a depus eforturi considerabile în ce priveşte consolidarea fiscal-bugetară şi stabilitatea sectorului financiar. Atenţia noastră se va concentra pe consolidarea ritmului bun de creştere economică, precum şi pe continuarea reformelor, în special a reformelor structurale, ca răspuns la recomandările specifice de ţară.

A fost analizat stadiul negocierilor privind încheierea unui Parteneriat Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii. România este un susținător activ al unui astfel de parteneriat, care, suntem convinși, va stimula puternic economiile de pe ambele părţi ale Atlanticului.

Pe subiectul relaţiilor externe, s-a discutat nevoia de asigurare a unei vecinătăţi a Uniunii Europene predictibile din punct de vedere al securității. În legătură cu situația din Ucraina, s-a insistat pe nevoia implementării neîntârziate şi necondiţionate a Acordului de la Minsk. Consiliul European a reiterat necesitatea respectării independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

În privința sancțiunilor la adresa Federației Ruse, s-a stabilit că acestea rămân în vigoare. Consiliul European va reveni asupra acestei teme în lunile următoare, ținând cont de legătura directă dintre menţinerea sancțiunilor şi implementarea Acordului de la Minsk.

Referitor la Parteneriatul Estic, eu am susținut că Summit-ul dedicat acestuia la Riga, în luna mai, trebuie să fie un moment important pentru consolidarea relaţiei Uniunii cu statele partenere. Avem în vedere, în special, Republica Moldova, Ucraina şi Georgia.

Vă mulțumesc”.

UPDATE IMAGINI din cadrul Consiliului European.

Președintele a discutat cu Francois Hollande, președintele Franței, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, cu preşedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite și cu președintele Consilului European, Donald Tusk.

iohannis 1

iohannis 2

iohannis 3

iohannis 4

iohannis 5

 

iohannis tusk cons european

UPDATE 14:45: 

Șeful statului a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre beneficiile pe care le-ar putea aduce înființarea Uniunii Energiei, subiect ce va discutat în cadrul summitului european:

”Prețul ridicat al gazului și cheltuielile suportate de populație și de consumatorii industriali vor putea fi reduse prin crearea unei Uniuni a Energiei la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene. Dacă, la reuniunea Consiliului European care începe azi la Bruxelles, ne vom pune de acord, ca lideri ai statelor UE, asupra dezvoltării unei Pieţe Interne în domeniul energiei, atunci vom valorifica mai eficient resursele de energie din țările noastre, vom economisi mai mult, vom diversifica sursele şi rutele de aprovizionare cu energie, și, dezvoltând infrastructura, vom avea o mai bună conectare între statele membre ale Uniunii. Astfel, costurile pentru cetățenii UE vor scădea odată cu dependența de presiunile politice de pe piața energiei.”

—-

Înainte de a pleca spre Bruxelles, președintele a susținut declarații de presă:

 “Azi şi mâine voi participa, la Bruxelles, la reuniunea de primăvară a Consiliului European.

Principalele teme pe ordinea de zi a reuniunii sunt: Uniunea Energiei, Semestrul european, Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, precum şi câteva teme de actualitate din sfera relaţiilor externe ale Uniunii Europene, cum ar fi Parteneriatul Estic, situaţia din Ucraina, relaţiile cu Federaţia Rusă, Libia, posibil și altele.

România susţine crearea unei Uniuni a Energiei, bazată pe cele cinci dimensiuni propuse de Comisia Europeană: securitatea energetică, piaţa internă a energiei, eficienţă energetică, protecţia mediului, precum şi cercetarea, inovarea şi competitivitatea în domeniu.

În evaluarea noastră, crearea Uniunii Energiei va aduce avantaje importante pentru statele membre. Priorităţile care trebuie avute în vedere sunt crearea unei reale Pieţe Interne în domeniul energiei, valorificarea mai eficientă a resurselor energetice indigene, diversificarea surselor şi rutelor de aprovizionare cu energie, dezvoltarea infrastructurii care să permită o mai bună conectare între statele membre ale Uniunii.

În cadrul discuţiilor legate de semestrul european, vom avea un schimb de opinii cu privire la situaţia şi perspectivele economice ale Uniunii Europene. Vom conveni asupra liniilor directoare integrate pentru politicile economice şi pentru ocuparea forţei de muncă, finalizând astfel, prima etapă a semestrului european 2015.

Va fi analizat stadiul actual al negocierilor privind încheierea Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii. România susţine finalizarea cu succes a negocierilor cât mai curând posibil.

În ceea ce priveşte relaţiile externe, vor fi dezbateri în perspectiva Summit-ului Parteneriatului Estic care se va desfăşura la Riga în luna mai a acestui an. În opinia noastră, viitorul Summit trebuie să fie un moment important pentru consolidarea relaţiei Uniunii cu statele partenere, în special cu cele care au avansat în procesul de apropiere de Uniunea Europeană. Mă refer la Republica Moldova, Ucraina şi la Georgia.

Va fi dezbătută situaţia din Ucraina cu accent pe modalitatea în care Acordul Minsk II este implementat. În acest context, vor fi analizate relaţiile Uniunii cu Federaţia Rusă.

Vă mulțumesc”.

Potrivit programului, şeful statului urmează să participe, joi, de la ora 14.15 (ora României), la Academia Regală a Belgiei, la Summit-ul Partidului Popular European, iar de la ora 17.00 (ora României), la sediul Consiliului European, la reuniunea Consiliului European cu președintele Parlamentului European.

La ora 17.45 urmează să înceapă prima sesiune de lucru a Consiliului European, iar de la ora 20.00 este prevăzut dineul de lucru separat al șefilor de stat și de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Vineri, președintele Iohannis va participa, de la ora 11.00 (ora României), la a doua sesiune de lucru a Consiliului European.

Preşedintele urmează să susţină apoi o declaraţie de presă, în jurul orei 13.45 (ora României).

Ce vor discuta liderii UE 

În cadrul viitoarei lor reuniuni din 19-20 martie 2015, liderii UE vor stabili noi orientări având în vedere construirea unei uniuni energetice, pe baza activității desfășurate de Comisie și în diferitele formațiuni ale Consiliului. 

Acestea se vor axa probabil pe trei dimensiuni:

  • consolidarea securității energetice
  • finalizarea pieței interne a energiei din UE
  • continuarea eforturilor pentru sporirea energiilor din surse regenerabileși creșterea eficienței energetice 

Șefii de stat sau de guvern vor avea un schimb de opinii asupra situației economice și vor încheia prima etapă a semestrului european pentru 2015.

Discuțiile  au loc în condițiile în care cel mai recent raport de țară publicat de Comisia Europeană în cadrul Semestrului european 2015 arată că România se confruntă cu dezechilibre macroeconomice, ce necesită monitorizare și o serie de măsuri de politică în domeniu și doar 9% din recomandările din Semestrul European sunt respectate de statele membre.

Liderii europeni vor oferi statelor membre orientări pentru pregătirea programelor naționale de reformă și de stabilitate sau de convergență ale acestora. 

De asemenea, aceștia vor lua probabil act de progresele privind Fondul european pentru investiții strategice și de situația actuală a negocierilor cu SUA privind Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții (TTIP).

 Este de așteptat ca liderii UE să ofere orientări cu privire la obiectivele summitului Parteneriatului estic, care va avea loc la Riga în perioada 21-22 mai 2015.

Se preconizează, de asemenea, că Consiliul European va purta discuții cu privire la relațiile cu Rusia și situația din Ucraina, în special punerea în aplicare a Acordului de la Minsk, și va conveni asupra unor posibile acțiuni ulterioare. 

 Situația dificilă din Libia, precum și implicațiile acesteia pentru securitatea Uniunii Europene vor figura, de asemenea, pe ordinea de zi a reuniunii.

 

 

.

 

.

Continue Reading
Advertisement
2 Comments

CONSILIUL EUROPEAN

Președintele Consiliului European: Amintirea Holocaustului este o datorie morală și istorică. Nu vom tolera niciodată ca evreii să se teamă pentru siguranța lor în Uniunea Europeană

Published

on

© European Union, 2021

Amintirea tragediei Holocaustului este o datorie morală și istorică, a declarat miercuri președintele Consiliului European, Charles Michel, într-un mesaj de comemorare la 76 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare nazist de la Auschwitz.

“Din 1945, cei care au supraviețuit masacrului, nu au rămas tăcuți. Au depus mărturie. Ei răspândesc lumina amintirii și a speranței la generațiile viitoare. În curând, nu vor mai exista supraviețuitori care să depună mărturie. Această datorie solemnă va trece, așadar, către noi, generațiile următoare”, a spus șeful Consiliului European.

În mesajul său, Charles Michel, a subliniat faptul că europenii au responsabilitatea să îndeplinească această obligație și că antisemitismul de astăzi este intolerabil: „Holocaustul a fost orchestrat pe teritoriul european. Pe pământul european s-a alimentat ura evreilor. În mod tragic, această ură continuă prea des astăzi. Nu vom tolera niciodată ca evreii să se teamă pentru siguranța lor în Uniunea Europeană.”

 

De asemenea, acesta a subliniat faptul că „este datoria noastră comună să combatem antisemitismul cu toate forțele. Ne vom asigura că viața evreilor europeni din Europa rămâne la fel de naturală și normală ca viața oricărui alt european, indiferent de originea sau credința lor”.

„Astăzi depun acest jurământ și aprind o lumânare, la Bruxelles, în numele Uniunii Europene. Și sper că mulți alții de pe continentul nostru vor aprinde o lumânare, la fel cum sunt aprinse lumânările în Auschwitz. Trebuie să aprindem această lumânare în fiecare zi, respectând acest jurământ și să apărăm valorile umanității”, a conchis președintele Consiliului European în mesajul său.

De asemenea, Uniunea Europeană, Germania și Israel își declară unitatea în privința angajamentul lor comun de a păstra memoria Holocaustului și de a lupta împotriva antisemitismului, într-o declarație comună semnată de președinții Consiliului European, Germaniei și Israelului.

„Aducem un omagiu supraviețuitorilor, care reprezintă triumful umanității peste ură și a căror forță interioară ne inspiră pe toți”, au declarat Charles Michel, Frank-Walter Steinmeier și Reuven Rivlin, conform unei declarații remise CaleaEuropeană.ro.

„Ne reînnoim promisiunea că moștenirile lor vor trăi și că mărturiile lor vor sta pentru totdeauna ca un zid împotriva celor care ar nega trecutul”, au continuat cei trei președinți.

Ziua de 27 ianuarie marchează eliberarea lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului în care 6 milioane de evrei au fost ucişi de către regimul nazist, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, potrivit TVR.

Alegerea datei de comemorare a Holocaustului este legată de eliberarea lagărului de la Auschwitz-Birkenau din Polonia de către trupele sovietice, în după-amiaza zilei de 27 ianuarie 1945 şi a fost decisă de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite prin rezoluţia 60/7 din 1 noiembrie 2005.

În total, în lagărul nazist și-au pierdut viața peste un milion de persoane, în principal etnici evrei.

Material realizat de Andreea Radu, stagiar CaleaEuropeană.ro

Continue Reading

CONSILIUL EUROPEAN

Emmanuel Macron evocă “principiul umanității” la Forumul de la Davos: Capitalismul și-a dovedit succesul, dar a creat și inegalități sociale. Lumea post-COVID poate fi reconstruită dacă învățăm că nimic nu depășește valoarea umană

Published

on

© World Economic Forum

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat marți, la o reuniune organizată de Forumul Economic Mondial, că, deşi este un succes, modelul capitalist a generat și inegalităţi sociale, insistând că reconstrucția lumii post-COVID-19 

Preşedintele Franţei a explicat că, în pofida pierderilor economice, sunt necesare restricţii antiepidemice pentru salvarea de vieţi omeneşti.

“În primul rând, economia nu poate fi concepută fără a ne gândi la fiinţe umane. De aceea, a trebuit să oprim toate activităţile economice, pentru a salva vieţi. Vieţile oamenilor sunt mult mai importante decât cifrele”, a declarat Emmanuel Macron în discursul rostit marţi la evenimentul “Agenda Davos”, organizat prin videoconferinţă de Forumul Economic Mondial, în perspectiva Reuniunii Speciale Anuale, care anul acesta se va desfăşura în Singapore, în perioada 25-28 mai.

În 2022, Reuniunea Specială Anuală a Forumului Economic Mondial va reveni la Davos (Elveţia).

Economia este o știință morală și că viața umană are prioritate față de comerț și cifre”, a insistat el.

Această perioadă “ne amintește și de vulnerabilitatea noastră…. Nu ne putem gândi la economia noastră fără a ne integra vulnerabilitatea. Ce se întâmplă în jurul nostru are un impact asupra vieții noastre de zi cu zi și ne poate schimba viața”, a continuat el.

Liderul de la Paris a lăudat modelul economic capitalist, însă a subliniat că au apărut inegalităţi sociale.

“Capitalismul şi economia de piaţă şi-au dovedit succesul. Ştim că au salvat de la sărăcie milioane de oameni; cetăţenii şi clienţii au acces la produse şi servicii. Cu toate acestea, s-au creat şi inegalităţi în diverse societăţi; adică, unii oameni au fost scoşi din sărăcie, au ajuns în ciclul de producţie, dar alţii au fost scoşi din ciclul e producţie. Mulţi concetăţeni se confruntă cu diverse crize”, a precizat Emmanuel Macron.

Nimic nu poate fi reconstruit în lumea post-COVID dacă nu învățăm din aceste două elemente fundamentale: economia a redevenit o știință morală și nimic nu depășește valoarea umană; iar societățile noastre sunt vulnerabile la pandemie, climat și alte evenimente ”,a spus Macron.

Macron a solicitat mai multe eforturi pentru a pune în aplicare Acordul de la Paris din 2016 privind clima și pentru a adopta reguli globale similare pentru biodiversitate.

În ceea ce privește schimbările climatice, Macron a spus că „prioritatea priorităților este să facem tot posibilul pentru a ne păstra angajamentele în mod coordonat”.

“Primul gest al noii administrații americane a fost să revină la Acordul de la Paris”, a spus el.

Continue Reading

CONSILIUL EUROPEAN

Angela Merkel respinge, la Forumul de la Davos, ideea ca Europa să aleagă între SUA și China: Să evităm construirea de blocuri de tipul Războiului Rece

Published

on

© Bundesregierung

Cancelarul german Angela Merkel s-a alăturat marți, la Forumul Economic Mondial de la Davos, propunerii șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca Uniunea Europeană și noua administrație SUA condusă de Joe Biden să colaboreze pentru reglementarea giganților digitali, șefa guvernului de la Berlin pledând ca UE și Statele Unite “să găsească rapid răspunsuri multinaționale față de noile provocări ale digitalizării”. De asemenea, cancelarul Merkel a respins ideea ca Europa să aleagă între SUA și China, avertizând împotriva construirii unor blocuri politico-militare într-un gest care continuă mesajul președintelui chinez Xi Jinping de a atenționa cu privire la un nou război rece.

Trebuie să fim foarte rapizi în găsirea răspunsurilor multinaționale la noile provocări ale digitalizării. Și sper că, în special cu noua administrație americană, vom putea continua activitatea OECD în special în ceea ce privește impozitarea cel puțin a companiilor digitale, dar, de asemenea, să fim într-o poziție mai bună în a analiza importanța legilor concurenței pentru a preveni monopolurile globale pentru că avem aceste tendințe, în întreaga lume. Și trebuie să le abordăm“, a spus Merkel, într-un discurs online, în ceea ce reprezintă probabil ultimul său mesaj la Forumul Economic Mondial de la Davos în calitate de cancelar al Germaniei. 

 

Cu câteva ore înaintea sa, Ursula von der Leyen a invitat SUA să se alăture inițiativelor legislative ale Uniunii Europene privind domeniul digital pe care le-a descris drept “noul nostru manual de reguli pentru piața noastră digitală”, referindu-se la Actul legislativ privind serviciile digitale și Actul privind piața unică digitală.

Forumul de la Davos în format online are loc în perspectiva Reuniunii Speciale Anuale, care anul acesta se va desfăşura în Singapore, în perioada 25-28 mai. În 2022, Reuniunea Specială Anuală a Forumului Economic Mondial va reveni la Davos (Elveţia).

În discursul său, Angela Merkel a făcut apel la multilateralism global și în ce privește vaccinurile, atenționând împotriva unei curse de procurare a acestora.

“Trebuie să alegem abordarea multilaterală”, a declarat cancelarul german, adăugând că izolarea nu este soluția și solicită distribuirea corectă a vaccinurilor coronavirus către țările mai sărace.

Merkel a salutat decizia administrației Biden de a menține SUA în Organizația Mondială a Sănătății și a spus că speră că Statele Unite vor acționa acum pentru consolidarea Organizației Mondiale a Comerțului, pe care a descris-o drept “o componentă cheie a comerțului bazat pe reguli în lume”, oferind argumente în favoarea acordului de investiții pe care UE l-a încheiat cu China, în pofida nemulțumirilor statelor Unite.

“Cred că acest lucru a injectat într-un fel o nouă calitate în relația dintre Uniunea Europeană și China. Pentru că putem face mai mult acum. Acest lucru este mai mult în conformitate cu reciprocitatea, mai multă transparență, de exemplu în ceea ce privește subvențiile, în special în ceea ce privește companiile de stat, dar deschide, de asemenea, un acces mai previzibil la zonele de înaltă tehnologie, tehnologie de ultimă generație”, a spus ea.

Întrebată fiind de poziția exprimată cu o zi în urmă de președintele chinez Xi Jinping, care a avertizat împotriva unui “nou război rece” și a criticat “perturbarea lanţurilor de aprovizionare”, Merkel a spus că are în comun cu liderul de la Beijing viziunea privind “necesitatea multilateralismului”, dar nu și cum este aplicat acesta în funcție de “diferite modele sociale”.

Mi-aș dori foarte mult să evităm construirea de blocuri (n.r.- blocurile politico-militare din perioada Războiului Rece).  Nu cred că ar face dreptate multor societăți dacă am spune că acestea sunt Statele Unite și că aceasta este China și să ne grupăm în jurul uneia sau celeilalte”, a mai spus ea.

“Nu sunt în favoarea unei decuplări totale a tuturor activităților digitale”, a mai adăugat ea, avertizând că aceasta ar “alimenta într-o divizare a lumii“.

 

Continue Reading

Facebook

Team2Share

U.E.7 hours ago

Angela Merkel, “profund rușinată” de atrocitățile comise de naziști: Germania are “responsabilitatea perpetuă” de a nu lăsa să piară amintirea victimelor Holocaustului

ROMÂNIA9 hours ago

COVID-19: Ministerul Sănătății a semnat o comandă pentru 9 milioane de vaccinuri CureVac

INTERNAȚIONAL10 hours ago

Papa Francisc: Comemorarea victimelor Holocaustului este un semn de omenie și de civilizație. Să fim atenți la cum a început această cale de moarte, exterminare și brutalitate

INTERNAȚIONAL10 hours ago

Vladimir Putin salută, la Forumul de la Davos, prelungirea Tratatului New START dintre Rusia și SUA: Un nou conflict mondial ar marca “sfârşitul civilizaţiei”

Dacian Cioloș11 hours ago

Dacian Cioloș, mesaj de Ziua Comemorării Holocaustului: Avem o datorie. Trebuie să creăm condițiile pentru ca o astfel de tragedie să nu aibă loc din nou

Corina Crețu11 hours ago

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Corina Cețu: Doar cunoscând istoria putem evita ca greșelile ei să se repete

ROMÂNIA11 hours ago

Comemorarea Holocaustului. Ambasadorul Germaniei la București îndeamnă cetățenii să se alăture inițiativei ce îşi propune realizarea unui ”monument digital” al victimelor nazismului

Daniel Buda12 hours ago

Ziua Internațională de comemorare a victimelor Holocaustului. Eurodeputatul Daniel Buda: După mai mult de șapte decenii de la cumplitul genocid, Europa este acum un continent al păcii și al securității

CONSILIUL EUROPEAN12 hours ago

Președintele Consiliului European: Amintirea Holocaustului este o datorie morală și istorică. Nu vom tolera niciodată ca evreii să se teamă pentru siguranța lor în Uniunea Europeană

Cristian Bușoi13 hours ago

Cristian Bușoi, responsabilul PE pentru relația cu EMA: Agenția Europeană pentru Medicamente va da aviz pozitiv pentru cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19

ROMÂNIA9 hours ago

COVID-19: Ministerul Sănătății a semnat o comandă pentru 9 milioane de vaccinuri CureVac

ROMÂNIA11 hours ago

Comemorarea Holocaustului. Ambasadorul Germaniei la București îndeamnă cetățenii să se alăture inițiativei ce îşi propune realizarea unui ”monument digital” al victimelor nazismului

ROMÂNIA1 day ago

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, despre introducerea unui certificat de vaccinare anti-COVID-19 unic la nivelul UE: Trebuie să evităm ”orice abordare discriminatorie”. Discuțiile continuă

Dragoș Pîslaru1 week ago

Dragoș Pîslaru: Statele membre ar trebui să profite de majorarea de 3% din FEAD pentru a sprijini persoanele defavorizate în timpul pandemiei COVID-19

Eugen Tomac1 week ago

Eugen Tomac i-a solicitat șefului politicii externe a UE să creeze mecanisme care să condiționeze sprijinul financiar acordat partenerilor de garantarea accesului minorităților naționale la educație în limba maternă

RENEW EUROPE1 week ago

Președintele Consiliului European îi propune lui Joe Biden ca în prima zi de mandat la Casa Albă să construiască un nou pact fondator cu UE pentru „o lume mai bună”

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Președinta Comisiei Europene: Jurământul lui Joe Biden, un mesaj de speranță pentru o lume care așteaptă ca SUA să revină în cercul de state cu idei similare

Eugen Tomac1 week ago

Eurodeputatul Eugen Tomac: Rusia de astăzi se transformă într-un gulag și UE are obligația să acționeze

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

U.E.2 weeks ago

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan dorește să ”repună pe șine” relațiile Turciei cu UE: Este prioritatea noastră să facem din 2021 un an de succes

Advertisement
Advertisement

Trending