Corespondență specială: Forumul Economic de la Astana dezbate problemele economice globale. Peste 8500 invitați de renume sunt așteptați

astana economic forumÎn perioada 22-24 mai 2014, Astana, capitala Kazakhstanului va găzdui al șaselea Forum Economic.

Inițiat în 2008 de către președintele Kazakhstanului, Nursultan Nazarbayev, Forumul Economic de la Astana a devenit un eveniment anual remarcabil si este recunoscut printre liderii globali si intelectuali.

La eveniment, cele mai luminate minți ale lumii se reunesc pentru a aborda probleme importante și pentru a discuta posibile soluții pentru problemele economice, financiare, dar și provocările sociale din întreaga lume.

Numărul delegaților așteptați să ia parte la Forumul din acest an va ajunge la un record de 8.500 participanți, din peste 100 de țări diferite. Printre vorbitori se vor afla actuali și foști șefi de state și guverne, directori de top ai companiilor internaționale, economiști, experți și laureați ai premiului Nobel, dar și reprezentanți ai mass media din întreaga lume. Astfel, printre vorbitori se vor număra Nursultan Nazarbayev, președintele Kazakhstanului, Viktor Zyukov, consilierului directorului executiv Millennium Bank, Madina Abylkasymova, viceministru al Economiei şi Planificării Bugetare al Kazahstanului, Vuc Jeremic, președintele Preşedintele Adunării Generale a ONU, Noeleen Heyzer, subsecretar general al ONU, laureat al Premiului Nobel pentru Economie(1999), Robert Aumann, laureat al Premiului Nobel pentru economie in 2005, iar lista continua cu numeroase personalități de renume.

CaleaEuropeana.ro va transmite informatii in exclusivitate, in calitate de unic partner media oficial din Romania al Forumului Economic de la Astana, editia a VI-a.

 

parteneriat astana

 

Cel de-al șaselea Forum Economic se va axa pe cinci aspecte care stabilesc tendințele în situația economică actuală:

  1. Prețurile materiilor prime și creșterea economică în 2013
  2. Infrastructură, inovare și tehnologie
  3. Competitivitatea globală
  4. Aspecte sociale ale creșterii economice
  5. Sistemele financiare, riscurile la nivel global și măsuri de prevenire

Forumul Economic de la Astana este de așteptat să fie o conferință împotriva crizei mondiale și se va desfășura în cooperare cu ONU. Un draft al unui plan anti-criză la nivel mondial va discutat, formulat și semnat.

Forumul ințenționează să adopte o scrisoare deschisă ce va fi trimisă statelor membre ONU cu recomandări privind contribuțiile acestora la îmbunătățirea și dezvoltarea economiei mondiale. Scrisoarea va fi transmisă și statelor G8, G20, FMI,Băncii Mondiale, ONU și OCDE.

Recomandările vor fi elaborate de către experți în economie, finanțe și comunicare prin intermediului canalului virtual de comunicare www.g-global.kz.
pelham

Forumul Economic de la Astana este o platformă internațională pentru dialog și o organizație non-profit cu sediul la Astana, Kazahkstan. Acesta a fost organizat de Guvernul din Kasahkstan în 2008. O întâlnire de mare avengură are loc în fiecare an, unde peste 8000 de delegați sunt așteptați la eveniment.

Detalii suplimentare AICI.

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Corespondență specială: Forumul Economic de la Astana dezbate problemele economice globale. Peste 8500 invitați de renume sunt așteptați

  1. Pingback: Sesiune de lucru ”Strategie pentru un viitor energetic durabil al Kazahstan”, 23 mai | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.