CORESPONDENTA SPECIALA STRASBOURG, EXCLUSIV CALEAEUROPEANA: Reactia lui Marinescu la discursul lui Barroso privind starea Uniunii. Europarlamentarul PDL este singurul eurodeputat roman care a luat cuvantul pe tema viitorului UE

Marian-Jean MarinescuVicepresedintele grupului PPE din Parlamentul European, Marian Jean Marinescu, a fost singurul europarlamentar roman care a luat cuvantul si a adresat un mesaj Comisiei Europene, in cadrul ultimei intalniri de la Strasbourg, unde presedintele Jose Mauel Barroso a sustinut un discurs pe tema “starea Uniunii”, in vederea alegerilor europarlamentare din 2014.

Marinescu a vorbit, in interventia sa, despre eforturile facute de catre institutiile europene pentru a face fata perioadei de criza care afecteaza Europa, dar si despre capacitatea Comisiei de a interveni prin mecanismele Semestrului European si ale Acordului de parteneriat pentru a determina statele membre sa aplice masurile de austeritate, cele de dezvoltare si de creare de locuri de munca.

Domnul Marinescu a acordat un interviu, in exclusivitatea, pentru Caleaeuropeana.

Politicianul a reactionat discursului presedintelui Barroso, considerand ca acesta a prezentat o situatie corecta a Uniunii Europene. Marinescu a repetat ca, pentru a depasi impasul economic in care ne aflam, trebuie sa dezvoltam strategii pentru ocupare si creare de locuri de munca.

„PPE va ramane primul grup in PE”

Referitor la alegerile europene care vor urma, deputatul european ne-a declarat ca grupul PPE va ramane cu siguranta primul grup reprezentat in Parlamentul European.

„Dupa alegeri vom sti exact si numarul parlamentarilor si diferenta fata de socialisti”.

Raportul „Cer deschis”
Intrebat care ar fi masura pe care o considera ca cea mai importanta realizare din timpul mandatului, Marian Marinescu ne-a spus ca sunt mai multe rapoarte interesante, dar cel mai important este cel adoptat de PE referitor la spatiul Schengen european, pachet legislativ coordonat si finalizat de europarlamentarul roman. Marinescu ne-a marturisit ca doreste sa candideze la europarlamentarele din 2014 si sa ramana in comisia Transporturi si sa se ocupe in continuare si de proiectul de navigatie prin satelitul european Galileo. Tot pe tema Schengen, deputatul ne-a spus ca inca nu exista noutati in ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul comun.

Intrebat daca au existat reactii in randul colegilor din PE referitoare la cele doua mari scandaluri nationale din ultima vreme, Rosia Montana si eutanasierea cainilor, europarlamentarul a raspuns ca, deocamdata, nu au existat reactii sau discutii, dar s-ar putea ca in perioada urmatoare sa se abordeze subiectele respective.

„Sincer, nu mi-as dori sa se dezbata pe larg un subiect ca cel legat de tristul eveniment de la Bucuresti, in care un copil si-a pierdut viata din cauza cainilor fara stapan. Nu ne fac bine astfel de tragedii si este inadmisibil sa se intample asa ceva intr-o capitala europeana”, a declarat Marian Jean Marinescu (PPE/PDL-RO) in cadrul interviului realizat de Caleaeuropeana la Strasbourg.

Alexandru Padure – Strasbourg

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.