Corespondenta speciala de la BAKU. Valeriu Zgonea: Romania are sansa de a deveni hubul Uniunii Europene. Daca Romania va fi prospera, vom intra si in Schengen, vom iesi de sub MCV

inaugurare cameraCu putin timp in urma, la Baku, a fost inaugurata Camera bilaterala de Comert Azerbaidjan-Romania, in prezenta presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a presedintelui CCIR, Mihail Vlasov si a delegatiei de oameni de afaceri romani prezenti la Baku in aceste zile.

La taierea panglicii au mai fost prezenti Dan Sova, Iulian Iancu si Gabriel Comanescu, proprietarul Grup Servicii Petroliere si consulul onorific al Azerbaidjanului la Constanta. Sediul camerei de comert bilaterale se afla intr-o vila din capitala azera.

 

 

Valeriu Zgonea: Rolul nostru ca politicieni este sa va ajutam sa gasiti oportunitati de afaceri. Am speranta ca veti investi in Azerbaidjan in interesul ambelor state. Este o sansa pentru noi sa demonstram ca putem sa ne miscam foarte repede pe pietele emergente. Rolul statului nu este sa incaseze doar taxe si impozite, ci sa caute oportunitati de investitii. Orice novice de la ASE sau alta facultate stie ca zona de business de maine este in Asia. Daca ne ajuta Dumnezeu, urmatorul proiect va fi in Kazahstan. De foarte multi ani Parlamentul si-a pierdut rolul obligatoriu de a ajuta companiile romanesti. Vom schimba acest lucru. Asa cum a zis ieri presedintele Alyev: “Romania

valeriu zgoneaeste cel mai bun prieten pe care Azerbaidjanul il are in Europa”. Le-am prezentat colegilor Azeri 15 proiecte importante de dezvoltare strategica a Romaniei: proiecte de infrastructura, investitii majore in domeniul energetic, ca reactoarele de la Cernavoda, modernizarea portului Constanta, activitati de extractie miniera, ca Rosia Montana, Cuprin etc. Romania are sansa de a deveni hubul Uniunii Europene”, a declarat Zgonea in discursul sau de dupa inaugurarea Camerei de Comert bilaterale.

Din punct de vedere al Azerbaidjanului prioritatea este proiectul Nabucco Vest, insa si Agri este o prioritate pentru toata lumea. Daca Romania va fi prospera, vom intra si in Schengen, vom iesi de sub MCV, iar noi putem imbunatati imaginea Romaniei prin investitiile companiilor romanesti care deschide usi pe care politicienii nu le pot deschide.

 

Iulian Iancu: Angajarea presedintelui Alyev de sustinere a Nabuco Vest si garantarea cantitatii de 8 miliarde de metri cubi de gaz pentru AGRI, avantajeaza Romania foarte mult. Suntem interconectati cu Azerbaidjanul pentru ca Romania poate fi principalul importator de gaze naturale din Azerbaidjan.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.