Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională, optimistă în ceea ce privește șansa României la nivel european după discursul președintelui Comisiei Europene

Comisarul european pentru politică Regională, Corina Crețu, salută discursul președintelui Comisiei Europene privind Starea Uniunii, discurs susținut de acesta în plenul Parlamentului European, subliniind importanța pe care o are atât pentru întreaga Europă, dar mai ales pentru România.

“Acest discurs privind starea Uniunii a fost unul optimist, de accea s-a încheiat cu mesajul “Toate pânzele sus!”. După cum a spus și președintele Juncker. acesta este cel de-al cincilea an de creștere economică al Uniunii Europene, 2017 este anul în care a avem cea mai scăzută rată a șomajului, dar aceste îmbunătățiri nu se văd în mod direct întotdeauna în calitatea vieții oamenilor. Într-adevăr, președintele Juncker a spus că așteptările noastre trebuie să fie mai mari, în pofida plecării Marii Britanii”, a declarat comisarul într-un interviu acordat Calea Europeană.

“Cea mai importantă veste pentru România este deciderea din punct de vedere politic primirea în spațiul Schengen a României și Bulgariei. Știți bine că de mult România a îndeplinit criteriile tehnice, dar întotdeauna criteriile politice au fost cele care au făcut să nu fie consens în Consiliu.”

“M-a impresionat foarte mult latura socială, a fost un discurs foarte echilibrat, pentru că atunci când a vorbit de cetățeni de rangul 1 și de rangul 2 care trebuie să dispară, a vorbit și despre produse de rangul 1 și 2 care trebuie să dispară.”

Cred că președintele Juncker are un atașament special față de România, țara noastră este importantă din punct de vedere politic, european, prin faptul că va deține președinția UE. Cred că România are acum un context extraordinar de favorabil și pe fondul a ceea ce se întâmplă în Polonia privind regresul statului de drept, România a rămas singura țară mare pe care UE se poate baza. Aceasta este țara, care după Irlanda, are cel mai mare procent de cetățeni pro-europeni. Această ideea i-a venit domnului președinte pentru a arăta că îi pasă de estul european.

Dialogurile comisarilor eruopeni cu cetățenii sunt foarte importante pentru a face cetățenii să înțeleagă ce presupune statutul de stat membru, foarte mulți nu conștientizează cât de multe lucruri s-au realizat cu contribuția majoră a fondurilor europene. 

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.