Corlatean: Decembrie ar fi un termen rezonabil pentru aderarea la Schengen. După urmează alegeri în Franța

titus-corlateanMinistrul de Externe Titus Corlatean a declarat, joi seara, ca luna decembrie ar fi “un termen rezonabil” pentru luarea unei decizii legate de aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

“La Consiliul JAI din decembrie e inscris in proiectul de agenda proiectul de decizie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen. Mergem pe premisa ca in baza Consiliul JAI din martie sa putem lua o decizie.

Daca unii vor ramane blocati in decizia lor interna de a conexa aderarea la Schengen cu MCV, asta e, decembrie va trece si va trebui sa reluam aceste discutii ulterior, dar va fi mai dificil pentru ca, dupa decembrie urmeaza o perioada pentru pre-campanie si campanie pentru Parlamentul European, alegeri municipale si locale in Franta. Daca nu e decembrie ar fi mai complicat. Decembrie ar fi un termen rezonabil de bun pentru luat o decizie”, a declarat Titus Corlatean, la Digi 24, citat de Ziare.com.

“Eu, personal, foarte greu inteleg un lucru: cei care sufera pentru ca tirurile stau la cozi interminabile si se pierde timp, se pierd bani, sunt si companiile romanesti, si cele germane, si cele olandeze. De altfel, printre marii sustinatori (ai Aderarii Romaniei la Schengen – n.r.) sunt cei din Camera de Comert Romano – Olandeza. Exista o discrepanta intre a face politica interna in unele state si interesele economice ale acestor state in Romania”, adăugat ministrul de Externe.

Sursa: Ziare.com
Foto: MAE

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.