Politia Romana. Restructurare sau privatizare?

Dan Carbunaru

39 de agenti de circulatie ridicati de DGA intr-o singura zi, la Constanta. La Iasi abia ridicara aproape 50. Tot pentru coruptie. Opt ofiteri de pompieri cercetati pentru blat la admiterea in sistem, in Dobrogea. Zeci de lucratori la permise din mai multe judete, in frunte cu Argesul au infundat arestul. Tot pentru coruptie.

Daca ar fi sa lucreze pe bune, DGA si DNA nu ar avea suficienti oameni cat sa urmareasca si sa probeze coruptii din Interne. Trecand peste faptul ca alte institutii intarzie sa isi faca o asemenea curatenie, stim ca in Politie, in special, avem nevoie de o sabie care sa reteze buruienile, prea multe, care sufoca acest sistem de aplicare a legii. Un sistem care, la Constanta, facea de toate. Stergea inregistrari video cu vitezomani, anula amenzi, scotea treji nemancati indivizi care conduceau beti crita, anunta talhari unde sunt filtre.

De ce sa ne miram ca unul precum Gorbunov scapa din penitenciar si e urmarit general, il opresc agentii de circulatie si pleaca linistit? De ce sa ne miram ca avem cea mai mare rata de accidente rutiere grave, cu morti si raniti, din UE? Ca americanii sunt avertizati ca intra intr-o tara cu “teroristi” la volan, iresponsabili, neatenti sau agresivi? Ca orice analfabet isi ia permis din Spania, prin corespondenta, cu plata in judetul de bastina?

De ce sa ne miram ca intra in fiecare saptamana zeci de migranti asiatici in tara si ies, dupa cateva zile, spre Occident, unii fiind prinsi la granita de Vest, adica au intrat in voie in Romania? Adica in viitorul Spatiu Schengen.

Daca cei de la Interne nu realizeaza ca tot acest mecanism sufocat de coruptie si incompetenta va face explozie in curand, asa cum se face controlat la Iasi, Constanta sau Arges, vom ajunge sa cerem infiintarea unei brigazi de circulatie, politii de frontiera si alta judiciara marca BGS. Intre doi bocanci aplicati unor indivizi suspectati ca fura din buzunare intr-o benzinarie, bodyguarzii BGS au explicat, simplu, cum sta treaba: Politia nu isi face datoria.

Ei, cum sa nu…

Priviti cum ar arata noua politie:
varianta BGS, politia privata a poporului:


si, in cazul Preda…

sau varianta latifundiara, cu identificare, urmarire, retinere si…umflati suspectiisi dusi la judecata…

Pt cei curiosi, colegul Dragos Bota, de la Gandul, explica si ce mai e pe la Frontiera

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to Politia Romana. Restructurare sau privatizare?

  1. Pingback: Frontiera, Nelu Pop şi noul sezon de ciugulit « Blogul lu’ Boţa

  2. politiatm 27/06/2009 at 09:47

    Cei de la Interne?? Pai chiar ei sunt ce mai corupti. Felicitari pentru materiale.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *