Costurile de împrumut ale Spaniei cresc din nou

Costurile de împrumut ale Spaniei au crescut peste 5,5% pentru prima oară din ianuarie, pe măsură ce investitorii devin din ce în ce mai neliniștiți cu privire la posibilitatea unei noi escaladări a crizei datoriilor suverane.

Investitorii, care aveau deja suficiente motive de îngrijorare cu privire la deficitul Spaniei și la prognoza de creștere economică, au forțat creșterea cu 14 puncte de bază a dobânzilor obligațiunilor suverane cu scadența la 10 ani, acestea atingând rata de 5,53%. Și costurile de împrumut ale Italiei au crescut, dobânda obligațiunilor suverane pe 10 ani depășind 5%, anunță publicația financiară „Financial Times”, potrivit Adevarul.ro.

Investitorii sunt îngrijorați, în special, de Spania, țară care se confruntă în continuare cu o rată a șomajului foarte ridicată, mai ales în rândul tinerilor, cu un sector bancar șubred și cu un deficit bugetar enorm.

Spania reprezintă în continuare o problemă”, a declarat un manager de fond al unui investitor pe piața de obligațiuni. „Poate că nu va reizbucni pentru o vreme, dar este dificil să speri că va bâjbâi până se va salva: datele, în special în ceea ce privește șomajul, pur și simplu sunt mult prea proaste”.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: opitslinkfest.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *