Council on Foreign Relations: Despre cyberspace și rolul SUA

În ultimul deceniu, Internetul și-a extins puternic canalele pentru comerț la nivel global și pentru socializare. În timp ce succesul unor companii precum Apple, Google, Facebook și Amazon vorbesc despre excelența în tehnologie digitală a SUA, țara încă mai are lipsuri față de alte țări în domenii critice cum ar fi lățimea de bandă și broadbandul. În plus, intimitatea și securitatea vieții cibernetice sunt probleme semnificative atât pentru consumatori, cât și pentru guvernul american care nu a abordat cu suficientă seriozitate problema până acum.

Site-ul cfr.org a preluat, din diferite surse, declarații venind din partea a patru experți, fiecare sugerând o modalitate prin care SUA și-ar putea îmbunătăți competitivitatea cibernetică pe piață.

Betsy Masiello, director de politici publice globale la Google.

Pe măsură ce țările se luptă pentru a revigora economiile aflate în dificultate, intenetul este responsabil pentru generarea de semne rare de vești bune în mijlocul unui torent nesfârșit de date economice sumbre. Tot ea este de părere că guvernele ar trebui să reducă restricțiile privind afacerile locale care doresc să realizeze comerț transfrontalier.

Peter Schwartz, președinte al Global Business Network este de părere că țara se află în urma multor națiuni, atât în procentul cetățenilor cu acces la internet, cât și în ce privește lățimea de bandă disponibilă. De accea, SUA ar trebui să extindă accesul la internet pentru toți cetățenii, la un cost mai mic și să echilibreze accesul liber, dar cu îmbunătățiri în cybersecuritate.

James Harkin, autor și director al Flockwatching: în ritmul în care se dezvoltă această revoluție a datelor, consumatorii au nevoie să li se ofere posibilitatea de a naviga sigur și confidențial; astfel pot stimula dezvoltarea. Iar firmele din SUA ar trebui să vină în întâmpinarea acestor nevoi ale cetățenilor, pentru a putea profita la rândul lor de schimbarea comportamentului consumatorilor.

Sasha Meinrath, expert în rețele wireless și în politica de telecomunicații, sugerează SUA să investească mai mult în infrastructura de bandă largă. ”Am intrat într-o eră în care avocații iau decizii cu privire la tehnologii pe care este clar că nu le înțeleg. Fără o conducere fermă, SUA se resemnează într-o stagnare a telecomunicațiilor”.

Sursa articol: Council on Foreign Relations

Sursa foto: workforceinteractive.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.