Creditorii Greciei vor sa faca apel catre Franta si Germania pentru a ajuta la iesirea din impasul negocierilor

Creditorii internaționali ai Greciei iau în considerare un apel către liderii Franței și Germaniei pentru a ajuta la ieșirea din impasul în care au ajuns negocierile asupra dimensiunii pierderilor care vor fi suferite de către bănci și alți deținători de obligațiuni suverane elene, parte a unui pachet de asistență financiară de 100 de miliarde de euro. Acest pachet este considerat esențial pentru a aduce datoria suverană a țării sub control,informeaza Adevarul.ro.

Incercarea de a-i implica pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei și pe Nicolas Sarkozy, președintele Franței, survine întreruperii negocierilor de vineri, fapt care a crescut îngrijorările că Grecia va deveni prima țară dezvoltată din ultimii 60 de ani care să intre în incapacitate de plată, anunță publicația financiară „Financial Times”.

Guido Westerwelle, ministrul de Externe al Germaniei, s-a deplasat la Atena, duminică, pentru discuții cu Lucas Papademos, premierul Greciei, în legătură cu așa-zisa implicare a sectorului privat (PSI).

Oficialii Comisiei Europene, Fondului Monetar Internațional și ai Băncii Centrale Europene vor începe, marți, negocierile asupra unui nou program de reforme fiscale și structurale, pe patru ani, care trebuie să fie aprobat înainte ca acordul PSI să fie adoptat.

Articolul integral poate fi accesat aici.
Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: fotograf-amator.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *