Creditorii privaţi sunt îngrijoraţi că după Grecia şi Portugalia va negocia reducerea datoriilor

Creditorii privaţi ai Portugaliei sunt îngrijoraţi că un acord al Greciei pentru reducerea datoriilor va creşte probabilitatea ca şi ei să fie nevoiţi să accepte pierderi legate de deţinerile de obligaţiuni portugheze, informeaza Mediafax.

Liderii europeni au declarat că acordul Greciei cu creditorii privaţi, pentru reducerea cu 50% a datoriilor printr-un schimb de obligaţiuni, va fi unic şi nu va fi aplicat altor state care au probleme financiare, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

Deţinătorii de obligaţiuni portugheze sunt sceptici, iar randamentul titlurilor pe termen de 10 ani a urcat luni la un nou record de la înfiinţarea euro, de 15,78%.

“Datoriile Portugaliei şi lipsa creşterii economice sunt similare cu situaţia Greciei. Preţul obligaţiunilor scade pentru că este evident pentru toată lumea că dacă datoriile Greciei vor fi reduse, acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi în cazul Portugaliei”, a declarat Yannick Naud, care administrează active de 150 de milioane de dolari la compania Glendevon King Asset Management.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  portuguesecitizenship.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *