Crin Antonescu a promulgat legea de modificare a Legii referendumului

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a promulgat, marţi, legea de modificare a Legii referendumului, a anunţat Administraţia prezidenţială, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, marţi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii referendumului.

Crin Antonescu anunţa, luni, că a decis să promulge legea de modificare a Legii referendumului, aşa cum au decis Parlamentul şi Curtea Constituţională, astfel că referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot.

“Am decis să promulg legea de modificare a Legii referendumului aşa cum a fost ea votată de Parlamentul României, aşa cum a trecut prin Curtea Constituţională”, declara Antonescu.

Curtea Constituţională a decis, în urmă cu o săptămână, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *