Crin Antonescu: Acordul dintre USL si organizatiile sindicale este unul de principiu pentru discutii pe aceste teme

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat joi seara, la Realitatea TV, ca, desi nu se numara printre semnatarii acordului USL cu organizatiile sindicale, cunoaste inceputul discutiilor si ca “partenerii de dialog ai USL au venit cu o lista de revendicari, obiective pe care sa le discute, sa le negocieze cu USL in cazul in care ajunge la guvernare. Dansii au o lista care urmeaza sa fie supusa discutiilor, pana la inceputul campaniei electorale (pentru alegerile parlamentare -n.r), pe niste puncte cerute de acesti oameni. Nu inseamna ca Victor Ponta sau Daniel Chitoiu, sau Daniel Constantin au semnat ca vor desfiinta aceste institutii. […] Este un acord de principiu pentru discutii pe aceste teme si un angajament de principiu de a incerca sa gaseasca cele mai multe rezolvari pentru cele mai multe din aceste probleme”. Crin Antonescu ca precizat ca institutii precum CCR, ANI sau DNA nu pot fi desfiintate acestea fiind reglementate fie prin Constitutie, fie prin acordurile internationale, arată HotNews.

Principalele declarații ale președintelui interimar:

 • Cunosc inceputul acestor discutii, partenerii de dialog ai USL au venit cu o lista de revendicari, obiective pe care sa le discute, sa le negocieze cu USL in cazul in care ajunge la guvernare.
 • Dansii au o lista care urmeaza sa fie supusa discutiilor, pana la inceputul campaniei electorale (pentru alegerile parlamentare -n.r), pe niste puncte cerute de acesti oameni.
 • Nu inseamna ca Victor Ponta sau Daniel Chitoiu, sau Daniel Constantin au semnat ca vor desfiinta aceste institutii. 
 • Este un acord de principiu pentru discutii pe aceste teme si un angajament de principiu de a incerca sa gaseasca cele mai multe rezolvari pentru cele mai multe din aceste probleme.
 • CCR nu poate fi modificata de catre un Guvern pentru ca este o institutie prevazuta in Constitutia Romaniei
 • DNA si Ani nu sunt in constitutiie dar sunt in alte angajamente a Romaniei.
 • Nimanui dintre noi nu i-a trecut vreodata prin cap sa le desfiinteze. Avem anumite nemultumiri legate de anumite asecte cu privire la activitatea, sa spunem, ANI? Avem, mai multe ca altii sa spunem. Avem anumite suspiciuni? Avem! Dar nimeni nu a pus problema sa desfiinteze aceste institutii ci sa vedem cum facem sa ne asiguram ca sunt echidistante, corecte.
 • Il  pot asigura pe dl Chiliman ca nici DNA si nicio alta institutie nu va fi desfiintata si sper sa fie multumit de activitatea DNA pentru ca, intr-o zi, DNA ii va lua pe toti cei ce merita la intrebari.

Despre posibilitatea invalidarii referendumului din lipsa de cvorum:

 • Hotararea Parlamentului, asa cum a fost ea adoptata, are un articol care spune ca in cazul invalidarii referendumului, Parlamentul hotaraste calea de urmat. Asta a fost atacata la Curte, acest al treilea articol, iar CCR a spus ” Nu, nu e neconstitutional, e constituonal; daca se invalideaza referendumul din motiv de neindeplinire a cvorumului, Parlamentul hotareste calea de urmat.
 • Eu nu stiu acum care este calea de urmat, cum se face controlul constitutional dupa aceea. La lucrurile astea trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca nu putem intra in haos sau in lucruri discutabile.
 • Ceea ce este cert si nu poate fi evitat, daca un numar mare de cetateni romani voteaza pentru plecarea lui Traian Basescu dar ei nu sunt suficienti desi sunt clari majoritate si Traian Basescu revine, atunci intram intr-o situatie pe care unii au calificat-o ca iad, eu o clasific in termeni laici drept cumplita.

Sursa: HotNews.ro

Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.