Crin Antonescu: Aderarea la Schengen nu a fost prima prioritate a României; rămâne un obiectiv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca aderarea la spatiul Schengen nu a fost prima prioritate a Romaniei, dar ca ramane un obiectiv pentru care tara noastra a indeplinit conditiile, potrivit HotNews.ro.

crin-antonescu_presidency.ro_“Daca discutam despre acest Consiliu, punctele de convergenta sunt acelea ca noi suntem convinsi ca Romania a indeplinit si nu de acum, ci de mai multa vreme tot ceea ce trebuia sa indeplineasca in conformitatea cu acquis-ul pentru Schengen si deci in conformitate cu conditiile tratatului, nu conditiile puse de noi, acest lucru trebuie sa se discute si merita o decizie si o decizie favorabila.

De asemenea, sunt perfect solidar cu pozitia ministrului de Externe prin care daca cineva doreste sa blocheze discutarea si luarea acestei decizii trebuie sa aduca niste argumente si aceste argumente este normal sa fie cerute. Romania are dreptul sa le ceara. Cat este aderarea la spatiul Schengen de prioritara, despre asta putem sa discutam. Am mai spus. Din punctul nostru de vedere nu a fost niciodata prima prioritate a Romaniei, dar sigur ca ramane in continuare un obiectiv, pentru ca dorim acest lucru, am cheltuit foarte multi bani in acest scop, am facut niste eforturi de toate felurile si organizatorice, si tehnice si diplomatice si este un scop care trebuie atins”, a spus Antonescu, inainte de sedinta USL, potrivit Agerpres.

Sursa: HotNEWS.ro
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.