Crin Antonescu: Nu mă retrag din politică. Hotărârea CCR e nedreaptă

Preşedintele interimar Crin Antonescu face declaraţii de presă marţi, după ce Curtea Constituţională a decis invalidarea referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu.

Principalele sale declarații, potrivit Realitatea.net:

– Am luat act de hotărârea CCR, primul lucru care trebuie spus e că atât eu ca preşedinte interimar, cât si PNL vom respecta aşa cum am anunţat hotărârea. Ca atare, cursul procedurilor care urmează va fi parcurs, nimeni nu pune la îndoială respectarea decizie

– Socotim hotărârea CCR nedreaptă pentru că ignoră votul a 8,5 milioane cetăţeni, pentru că ignoră o majoritate reală a cetăţenilor care ar fi trebuit, conform tuturor legilor invocate chiar de Curte, să constituie cvorumul, ignoră legile pe care Curtea le invocă: legea referendumului, pentru alegerea preşedintelui.

– Chiar dacă respectăm decizia CCR, şi chiar dacă Băsescu redevine legal preşedinte al României, pentru noi Traian Băsescu nu mai este preşedinte, sau e preşedinte ilegitim pe care politic nu îl recunoaştem. Noi ave mde ales între a recunoaşte o hotărâre aşa cum a fost luată de CCR, şi a recunoaşte voinţa cetăţenilor.

– Am spus că dacă Băsescu nu va fi demis de voinţa alegătorilor români mă voi retrage definitiv din politică. NU mă retrag din politică pentru că Băsescu a fost demis în realitate, pe fond, pe temeiuri de majoritate. Nu mi-am luat angajamentul de demisie nici în faţa Comisie Europene, nici a Departamentului de Stat al SUA, nici a majorităţii CCR. Azi rămân şi eu şi PNL in serviciul oamenilor care sunt nedreptăţiţi. Rămân în serviiul celor care şi-au spus cuvântul. Cel care trebuie să demisioneze e Traian Băsescu. Eu nu fug in faţa tuturor combinaţiilor de putere pe care Băsescu le face.

Imi reiau activitatea politică în calitate de preşedinte al PNL şi copreşedinte al USL. Mai devreme sau mai târziu, regimul Băsescu va cădea.

– Sunt momente dificile. Tuturor oamenilor care simt frustrare, dezamăgire, le spun: am făcut ce trebuia făcut , aţi făcut lucrul corect în democraţie, v-aţi dat votul. Nu renunţaţi la convingerea că votul vostru contează, că solidaritatea noastră e cea care va impune destinul acestei ţări. Băsescu nu îşi va da demisia, va continua să mintă, propaganda sa va continua să mintă, PPE deja face comentari in legătură cu ce ar trebui să facă instituţiile României. Nu avem de ales, trebuie să continuăm lupta. Vom lupta până la capăt, vom elibera ţara de regimul Traian Băsescu.

Sursa: Realitatea.net
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *