Crin Antonescu nu susține amnistia votată de PSD – PC

antonescu_Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru Gandul că nu susţine legea amnistiei şi graţierii trecută luni seară prin comisia juridică cu susţinerea PSD şi PC.

Antonescu a precizat, marţi, că liberalii sunt categoric împotriva Legii amnistierii, pentru care cer vot deschis în Camera Deputaţilor, iar dacă solicitarea nu le va fi acceptată vor părăsi sala.

În mod categoric grupul PNL – s-a luat o decizie, s-a şi formalizat prin vot în acest sens – este împotriva acestei legi (a amnistierii – n.r.), este pentru un vot deschis şi, în cazul în care o majoritate a Parlamentului va decide vot secret, liberalii se vor retrage de la vot“, a precizat Antonescu, după şedinţa de grup a deputaţilor PNL.

Şi preşedintele Traian Băsescu a cerut parlamentarilor respingerea legii. ”Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, roagă Camera Deputaţilor să respingă Legea pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse (PLX 163/2013). O eventuală adoptare a acestei legi va decredibiliza eforturile de luptă împotriva corupţiei şi va afecta încrederea în justiţie având, în acelaşi timp, efecte catastrofale pentru următorul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei, semnat de purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

Potrivit legii iniţiate de deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu, pentru amnistie s-a prelungit termenul, putând intra sub incidenţa legii cei condamnaţi pentru infracţiuni pentru care au primit pedepse care prevăd o închisoare de până la şase ani, iar pentru graţiere se încadrează cei care au pedepse de până la şapte ani de închisoare cu executare. Termenele anterioare erau de până la patru ani pentru amnistie şi de şapte ani pentru graţiere.

Surse: presidency.ro, Gandul.info

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.