Cristian Diaconescu: Perspectiva unor sanctiuni severe la adresa Romaniei pare sa nu rezoneze in nici un fel la Bucuresti

Perspectiva unor sanctiuni severe, aplicate printr-un viitor mecanism european de aparare a statutului de drept, “pare sa nu rezoneze in niciun fel la Bucuresti”, desi Romania tine un “cap de afis” negativ la acest capitol, scrie consilierul prezidential Cristian Diaconescu, pe blogul personal, potrivit HotNews.ro.

Cristian Diaconescu“Este foarte clar pentru orice observator serios ca Uniunea Europeana incerca sa isi creeze anticorpi institutionali pentru unele molime care bantuie de vreun an pe aici si pun in pericol unitatea si functionalitatea intregii constructii,” scrie fostul ministru la inceputul materialului.

El aminteste de scrisoarea celor patru ministri de externe din Germania, Danemarca, Olanda si Finlanda, explicand ca “se doreste si se va construi un mecanism de reglare a respectarii principiilor fundamentale democratice – a drepturilor fundamentale si ale statului de drept, pentru ca s-a constatat ca undeva in Europa, exista asemenea probleme”, capitol la care “Romania a tinut capul de afis in ultimele 12 luni”.

Ceea ce imi da intr-adevar fiori este ca perspectiva unor sanctiuni severe la adresa Romaniei, pare sa nu rezoneze in nici un fel la Bucuresti. Un fost sef de stat spune ca discutia pe statul de drept este un fleac – din aceeasi zona politica venind si convingerea ca Romania nu are de-a face cu aceasta poveste, ba mai mult, ca sustinem un astfel de proiect european. Imi scapa mie ceva sau discursul dublu si mincinos care ne-a adus aici, isi desavarseste ‘opera’ de izolare si antagonizare a Romaniei fata de Europa?” se intreaba Diaconescu.

Sursa: HotNews.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.