Cristian Diaconescu: România ar putea scăpa de rapoartele din cadrul MCV

Comisia Europeană ar putea realiza pentru vara acestui an ultimul raport privind evaluarea Justiţiei din România în cadrul Mecanismului pentru Cooperare şi Verificare (MCV) impus încă de la aderare, a anunţat Cristian Diaconescu, ministrul român de Externe, după ce s-a întâlnit la Bruxelles cu secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day.

„Pe actualul sistem, am suficiente argumente să cred destul de serios că, într-adevăr, va fi ultimul raport pe actualul MCV”, a declarat Diaconescu, citat de Adevarul.ro. El a vorbit însă de un alt „viitor proiect” aflat în acest moment în stadiul de discuţii şi care ar putea înlocui MCV-ul, dar care să se refere strict la garanţia că reformele în justiţie ale României au un caracter „ireversibil”, dar care să nu mai poată fi folosit ca „instrument politic în alte domenii”.

„Revin cu obstinaţie, şi în retorica secretarului general, cuvintele „dovada ireversibilităţii”. România trebuie să garanteze că a intrat într-un proces de reformă şi modernizare ireversibil, ca o garanţie pentru investitori şi pentru cei care au relaţii de parteneriat cu România. Este imposibil ca reforma sectorului judiciar să fie reversibilă”, a explicat  Diaconescu.

Mai multe informații găsiți aici.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto:  istoriculzilei.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *