Criza apropie Olanda de Germania

Când este vorba de gestionarea crizei datoriilor suverane, Olanda susține politicile germane, scrie Adevarul.ro.

„Olandezii sunt, deseori un sprijin pentru Germania și, în consecință, joacă un rol mult mai important decât ar fi justificat de puterea lor economică”, a declarat Sylvester Eijffinger, profesor de economie financiară la Universitatea din Tilburg. Acest fapt este un lucru bun pentru Germania pentru că „aceasta nu dorește să fie acuzată de politici unilaterale”, a declarat acesta, citat de Bloomberg.

Pe măsură ce liderii europeni s-au chinuit, timp de doi ani, să îmblânzească criza financiară, guvernul olandez a adoptat politici similare cu cele ale Germaniei, inițiind măsuri de austeritate și susținând independența băncii centrale și subliniind, astfel, diferențele marcante dintre soluțiile adoptate de nordul și sudul Europei.

Olanda a fost mult mai dispusă să apeleze la sprijinul FMI decât a fost Germania”, a declarat Adriaan Schout, șeful programului de studii europene la Institutul de Relații Internaționale Clingendael din Haga. Guvernul olandez a cerut implicarea FMI și a regulilor sale stricte pentru a asigura respectarea acordului de către Grecia.

Mai multe informatii pot fi citite pe site-ul Adevarul.ro.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *