Criza datoriilor: Japonia este îngrijorată din cauza Spaniei

Ministrul japonez de finanţe, Jun Azumi, a salutat marţi recentele progrese înregistrate de zona euro faţă de criza datoriilor, dar şi-a exprimat în acelaşi timp îngrijorarea pentru situaţia Spaniei, transmite AFP, potrivit Capital.ro.

‘Situaţia din Europa s-a calmat. Măsurile adoptate de Banca Centrală Europeană (BEC) la sfârşitul anului trecut au fost foarte eficiente’, a subliniat el în cursul unei conferinţe de presă, potrivit afirmaţiilor citate pe site-ul cotidianului economic Nikkei.

La sfârşitul lunii decembrie, instituţia financiară de la Frankfurt a împrumutat cu 489 miliarde de euro 523 de bănci europene, cu scopul de a relaxa condiţiile de creditare din Europa influenţate de problema datoriilor din regiune. BCE a reînnoit această operaţiune excepţională la sfârşitul lui februarie, acordând de această dată 529,53 miliarde euro pentru 800 de bănci europene.

El a avertizat, totuşi, că problema datoriei ţărilor nu este încheiată. ‘Sunt temeri legate de obligaţiunile de stat ale Spaniei‘, a avertizat demnitarul nipon.

În legătură cu poziţia Japoniei în ce priveşte consolidarea mijloacelor FMI de a susţine finanţele europene, Azumi a afirmat că autorităţile de la Tokyo nu au luat încă nicio decizie.

Sursa articol: Capital.ro
Sursa foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *