CRIZA DE LA KIEV. Președintele parlamentului a demisionat; Viktor Ianukovici a părăsit Kievul

Președintele parlamentului ucrainean, Volodimir Rîbak, un apropiat al șefului statului, Viktor Ianukovici, și-a dat demisia sâmbătă, a anunțat vicepreședintele forului legislativ în timpul ședinței, transmite AFP, citată de Agerpres.kiev

Rîbak a demisionat după ce mai mulți deputați ai Partidului regiunilor, aflat la putere, au anunțat că părăsesc această formațiune politică.

Opoziția ucraineană a făcut apel sâmbătă la destituirea președintelui Viktor Ianukovici și convocarea de alegeri prezidențiale anticipate până pe 25 mai, relatează AFP.

”Cerem convocarea de alegeri prezidențiale anticipate până pe 25”, a declarat Kliciko, unul dintre liderii opoziției.

”Parlamentul trebuie să adopte o rezoluție care să ceară ca Ianokovici să-și dea demisia”, a adăugat Kliciko.

Protestatari ucraineni au afirmat c-au preluat controlul asupra clădirii administrației prezidențiale din centrul Kievului, în timp ce opoziția insista sâmbătă pentru demisia președintelui Viktor Ianukovici, relatează agenția Reuters.

”El /Ianukovici/ nu este aici, niciunul dintre oficialii săi sau altcineva cu legături directe cu administrația nu se află aici”, a declarat un lider al protestatarilor, Ostap Krîdîk, unui corespondent al Reuters în incinta administrației prezidențiale. El a precizat că protestatarii nu au folosit forța pentru a intra în clădirea administrației prezidențiale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.