Criza economica: Cauza si solutia. Un eveniment organizat de Universitatea Romano-Americana

Universitatea Româno-Americană organizeaza, miercuri, 20 octombrie 2010, orele 11.00 în Aula Magna la conferința

The Economic Crisis: Its Cause and Cure

susținută de Dr. Jesús Huerta de Soto, profesor la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid

Cu această ocazie Universitatea Româno-Americană va decerna profesorului Jesús Huerta de Soto Premiul de Excelență pentru cercetarea fluctuațiilor economice.

În cadrul evenimentului, profesorul Jesús Huerta de Soto va inaugura Centrul de Economie Politică și Afaceri Murray Rothbard unde va prezenta și va semna exemplare din versiunea în limba română a tratatului său, Moneda, creditul bancar și ciclurile economice.

Profesorul Jesús Huerta de Soto este doctor în economie și drept, membru al Societății Mont Pèlerin, al Royal Economic Society of London și alAmerican Economic Association. Deține Premiul Internațional pentru Economie al Regelui Juan Carlos (Madrid, 1983), Premiul Adam Smith(Buxelles, 2005), Premiul Memorial Franz Cuhel pentru Excelență în Educația Economică (Praga, 2006), Premiul Gary G. Schlarbaum pentru Libertate (Salamanca, 2009) și a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa în Științe Sociale de către Universitatea Francisco Marroquín (Guatemala, 2009) și va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași într-o ceremonie care va avea loc în data de 22 Octombrie 2010.

Profesorul de Economice Politică al Universității Rey Juan Carlos din Madrid este considerat unul dintre cei mai importanți gânditori ai Școlii austriece de economie. A publicat numeroase lucrări de cercetare și articole, dintre care remarcăm tratatul său, Moneda, creditul bancar și ciclurile economice, care a fost tradus în principalele limbi de circulație internațională și a cărui ediție în limba română, oferită de Universitatea Al.I. Cuza din Iași în colaborare cu Institutul Ludwig von Mises România va fi lansată cu ocazia vizitei autorului la București și Iași.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *