Criza euro: deputaţii europeni cer acțiuni și reforme armonizate

Parlamentul European crede că recapitalizarea băncilor europene trebuie să se facă la nivel UE și să nu se bazeze pe priorități naționale. Revizuirea reglementării piețelor financiare trebuie dusă la bun sfârșit cu scopul de a face economia UE mai rezistentă în fața viitoarelor crize, iar statele membre trebuie să-și armonizeze elementele sistemelor lor fiscale și să ia măsuri comune împotriva fraudei și evaziunii fiscale, se arată în text.

Eurotitluri și obligațiuni pentru finanțarea proiectelor

În domeniul creșterii economice, deputaţii europeni cer introducerea obligațiunilor pentru finanțarea proiectelor în vederea susținerii investițiilor și instituirea unui mecanism mai rapid și mai puternic care să permită Comisiei să aplice acquis-ul privind piața unică în statele membre.

Pentru abordarea crizei din zona euro, Comisia ar trebui să prezinte un raport privind crearea unui sistem de emitere în comun a unor obligațiuni publice europene (eurotitluri), sub un regim de răspundere solidară, înainte de sfârșitul anului 2011, mai spun eurodeputații. Aceste eurotitluri ar avea ca scop consolidarea disciplinei bugetare și sporirea stabilității în zona euro prin intermediul piețelor. Textul mai arată că ar trebui consolidată guvernanța economică la nivel UE pentru țările din zona euro.

Rezoluția a fost adoptată prin vot liber, cu ridicare de mâini.

Ce urmează

Rezoluția va fi trimisă Consiliului European ce va avea loc la Bruxelles pe 23 octombrie.

Mai multe informaţii

Textele adoptate vor fi disponibile aici (selectați 13 octombrie 2011.

Sursa foto: adevarul.es

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *