CSAT: 3.390 de militari români vor participa în 2013 la misiuni externe

România va participa cu 3.390 de militari la misiuni în afara graniţelor, în 2013, cu 246 de militari mai puţini decât în 2012, potrivit deciziei CSAT, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

O şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), condusă de preşedintele Băsescu, a avut loc, luni, la Palatul Cotroceni, notează Adevarul în ediția electronică.

„În cadrul şedinţei s-au aprobat forţele şi mijloacele Armatei României care pot fi puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului statului român în anul 2013. Astfel, forţele pe care Ministerul Apărării Naţionale le poate pune la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2013, cuprind 3.390 de militari, comparativ cu anul 2012, când valoarea forţelor a fost dimensionată la 3.636 de militari, ceea ce reprezintă o reducere a forţelor cu 246 de militari”, informează Preşedinţia.

Din cei 3.390 de militari propuşi pentru a îndeplini misiuni în afara teritoriului naţional, în anul 2013, pot fi desfăşuraţi în teatrele de operaţii, precum şi în cadrul misiunilor individuale de observare şi monitorizare 2.377 de militari, iar alţi 1.013 militari se vor afla în ţară, cu posibilitatea de a fi dislocaţi la ordin.

Ministerul Administraţiei şi Internelor va pune la dispoziţia Uniunii Europene, OSCE, NATO şi ONU, în anul 2013, un număr de 300 de jandarmi şi poliţişti.

La şedinţă au participat prim-ministrul României, Victor Ponta, viceprim-ministrul României și ministru al Finanţelor Publice, Florin Georgescu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, directorul Serviciului Român de Informaţii, George Cristian Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General, general-locotenentul Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, secretarul CSAT, generalul Ion Oprişor, şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Bogdan Oprea.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  blackopssecurity.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *